ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος - Μητέρες καταγγέλλουν την Κιβωτό: «Έχω χρόνια να δω τα παιδιά μου»

Βόλος - Μητέρες καταγγέλλουν την Κιβωτό: «Έχω χρόνια να δω τα παιδιά μου»
«Κάθε μέρα τηλεφωνώ στην δομή του Βόλου για να μιλήσω με τα παιδιά, μου λένε πως θα με καλέσουν πίσω και κανείς δεν επικοινωνεί μαζί μου» καταγγέλλει μητέρα INTIME/ ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου, αυτή τη φορά από την πλευρά γονέων οι οποίοι δηλώνουν πως έχουν χρόνια να δουν τα παιδιά τους καθώς δεν τους επιτρέπεται η επικοινωνία.

Σήμερα οι γονείς αυτοί απαιτούν να συναντήσουν τα παιδιά τους και να αποκαταστήσουν τη σχέση τους μαζί τους.

Η Κατερίνα από την Πάτρα ανέφερε στα gegonota.news πως τα παιδιά της, ηλικίας 11 και 13,5 ετών, μεταφέρθηκαν από τα Ιωάννινα στο Βόλο και δεν τα έχει δει ούτε σε φωτογραφία τα τελευταία 5 χρόνια.

«Έχω χρόνια να ακούσω τη φωνή των παιδιών μου»

Το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά ήταν εντελώς ακατάλληλο και με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν στην Κιβωτό για να επιβιώσουν. «Εγιναν λάθη, τεράστια λάθη, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να τα βλέπω ή να τα ακούω. Τα παιδιά μου βρίσκονται στον Βόλο και είναι το μόνο που ξέρω. Κάθε μέρα τηλεφωνώ στην δομή του Βόλου για να μιλήσω με τα παιδιά, μου λένε πως θα με καλέσουν πίσω και κανείς δεν επικοινωνεί μαζί μου. Έχω να ακούσω χρόνια τη φωνή τους», είπε η μητέρα τους. Η μητέρα παραδέχεται πως τα παιδιά έχουν ξεχάσει την ύπαρξή της, αλλά δεν χρεώνει τον εαυτό της γι’ αυτό, παρά μόνο την διαχείριση που έγινε από την Κιβωτό. «Με αποκόψανε από τα παιδιά», λέει η ίδια για την Κιβωτό.

«Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να ήταν το παιδί μου στο κλουβί»

Άλλη μία περίπτωση είναι εκείνη της 40χρονης Αφροδίτης. Η ίδια υπήρξε πρωταγωνίστρια σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Βόρειο Ελλάδα πριν από 6 χρόνια. Το παιδί της μεγάλωσε στην Κιβωτό του Κολωνού και πλέον βρίσκεται στο Βόλο. Οπως και η προηγούμενη μητέρα, καταγγέλλει πως δεν της επιτρέπουν να επισκεφθεί τη Δομή για να συναντήσει το παιδί της, με αποτέλεσμα η ίδια να παραμένει ένα άγνωστο πρόσωπο για το παιδί της. «Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι που βάζανε τιμωρία τα παιδιά και τρέμω μήπως είναι το δικό μου, αλλά δεν με αφήνουν να πάω, όπως δεν με άφηναν να του μιλάω στο τηλέφωνο», μας είπε.

Από χθες η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την Κιβωτό του Βόλου με αιχμή την καταγγελία που αφορά σε ασέλγεια ενός παιδιού και σε κακοποιήσεις με χρήση βίας προς «συμμόρφωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ