ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Νέες καταγγελίες εναντίον θεολόγου για ξυλοδαρμούς παιδιών

Κιβωτός του Κόσμου: Νέες καταγγελίες εναντίον θεολόγου για ξυλοδαρμούς παιδιών
Intime News

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις κακοποιήσεις των παιδιών που βρέθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, υπάρχουν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς παιδιών σε βάρος προσώπου που είχε κομβικό ρόλο στην οργάνωση και στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου.

Το συγκεκριμένο άτομο ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου και ήταν πολύ κοντά στον πατέρα Αντώνιο, όταν ξεκίνησε την οργάνωση.

Όταν το πρόσωπο αυτό ενηλικιώθηκε σπούδασε Θεολογία και στη συνέχεια προσελήφθη στην Κιβωτό του Κόσμου, όπου είχε τον ρόλο του παιδαγωγού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του από το 2015 και αφορούν ξυλοδαρμό στη δομή των Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να εμπλέκεται και στη υπόθεση ξυλοδαρμού στη δομή του Βόλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Κιβωτό του Κόσμου εργάζεται και η σύζυγός του, για την οποία υπάρχει καταγγελία για υπόθεση ξυλοδαρμού.

Παράλληλες έρευνες σε Πωγωνιάνη και Κόνιτσα - Πεταμένα ρούχα σε ποτάμι

Ερωτήματα προκαλούν οι εικόνες από τα πεταμένα ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή, που φέρεται να προέρχονταν από δωρεές στην “Κιβωτό του Κόσμου”.

Η ΕΡΤ, πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία που σύμφωνα με τις καταγγελίες υπήρχαν ρούχα για τα παιδιά της Κιβωτού.

Το δεύτερο σημείο βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Πωγωνιανή και σε λάκκο βρέθηκαν μαζί με άλλα σκουπίδια και πεταμένα παιδικά ρούχα.

Στο πρώτο σημείο και με βάση την καταγγελία η κάμερα της ΕΡΤ εντόπισε στην περιοχή και 300 μέτρα από την Κιβωτό του Κόσμου σακούλες με ρούχα.

Πριν από δύο ημέρες είχε καταγγελθεί αρμοδίως ότι η δομή πετούσε τα ρούχα που δεν δέχονταν στο ποτάμι μαζί με τις κρεμάστρες.

Προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Βόλου

Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική έρευνα που αφορά στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου, στο Διμήνι Βόλου, παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέσω των Μ.Μ.Ε., το τελευταίο διάστημα και φέρεται να προέρχονται από πρώην τρόφιμους της δομής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η προκαταρκτική ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, με σκοπό τον εντοπισμό των καταγγελλόντων, καθώς, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εμφανιστεί για κατάθεση, είτε στην Αστυνομία, είτε στην Εισαγγελία, κανείς πρώην ή νυν τρόφιμος, πρώην ή νυν εργαζόμενος, εθελοντής, γονέας ή κηδεμόνας τρόφιμου της δομής του Βόλου.

Οι άλλες δύο προκαταρκτικές έρευνες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, αφορούν, η μία στην καταγγελία του πρώην εργαζομένου της δομής, Χρόνη Χλίτσιου, τον περασμένο Αύγουστο, για κακοποίηση τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού που ήρθε από την Αθήνα και η άλλη, καταγγελία πρώην τρόφιμου για ξυλοδαρμό που έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη.

Έγινε μήνυση για κακοποίηση - Κανείς δεν κλήθηκε να καταθέσει

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός 8χρονου αγοριού, για την πολλαπλής μορφής κακοποίηση που υποστηρίζει ότι υπέστη μέσα σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η μητέρα του ήταν εκείνη που επέμενε να ακουστεί η φωνή του παιδιού της να καταγγέλλει όσα ανατριχιαστικά αναφέρει ότι έχει βιώσει, μέσα στην δομή φιλοξενίας όπου υποτίθεται τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά, στοργή και φροντίδα.

Το παιδί αναφέρει ότι το κλείδωναν στο περιβόητο κλουβί, όταν έκανε αταξίες και πως το «ξεχνούσαν» στην απομόνωση για ώρες, ότι του έδιναν να φάει χαλασμένο φαγητό, ότι το είχαν χωρίσει από τα αδέλφια του και ότι έχει υποστεί και σωματική βία από ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Το καλοκαίρι του 2022 τα δυο αγόρια κακοποιήθηκαν»

Ο Στυλιανός Σμπώκος ανέφερε: «Τα τρία παιδιά αυτής της γυναίκας μπήκαν στην Κιβωτό μετά από εισαγγελική παρέμβαση εξαιτίας δήθεν παραμέλησης προς αυτά κι έτσι το καλοκαίρι του 2022 τα δύο αγόρια κακοποιήθηκαν».

Ο δικηγόρος κατήγγειλε ότι υπάρχουν φωτογραφίες από την πλευρά της μητέρας που αποδεικνύουν την κακοποίηση των δύο ανήλικων αγοριών.

Τα αγόρια χτυπήθηκαν με συνέπεια να υποβληθούν μηνύσεις σε αστυνομικό τμήμα. Ενώ και το κορίτσι της οικογένειας που είναι 4 ετών παρουσίασε μία συμπεριφορά να τρομάζει, να ξυπνάει τα βράδια, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Μετά τις μηνύσεις τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην δομή του Βόλου με την αιτιολογία έλλειψης χώρου.

Στην δομή του Βόλου κακοποιήθηκαν και η κακοποίηση αυτή αποτελεί μέρος της καταγγελίας που είχε κάνει υπάλληλος της δομής του Βόλου που παραιτήθηκε.

Ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι για την κακοποίηση που συνέβη στα παιδιά στην δομή του Βόλου δεν κατέθεσαν μήνυση γιατί σκοπός της μητέρας ήταν να πάρει πίσω τα παιδιά της.

Έγιναν επανειλημμένες αιτήσεις στην Εισαγγελία του Βόλου για να επανεξεταστεί το θέμα και το αποτέλεσμα ήταν η κα. Εισαγγελέας Ανηλίκων να πιστέψει την μητέρα, αγνόησε τις εκθέσεις των κοινωνικών υπηρεσιών και των δομών, όπως περιέγραψε ο δικηγόρος.

Στις 17 Οκτωβρίου με νέα διάταξη τα παιδιά επέστρεψαν στην μαμά τους.

«Έχουμε ιατροδικαστική έκθεση που αποδεικνύει την κακοποίηση»

Στη συνέχεια ο κ. Σμπώκος τόνισε ότι τα παιδιά έχουν εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η ιατροδικαστική εξέταση έγινε όταν έγινε η κακοποίηση. Η απάντηση της δομής στην μήνυση αυτή ήταν να πει ότι τα παιδιά έχουν χτυπήσει ανεβαίνοντας πάνω στα δέντρα».

Ο δικηγόρος κατέληξε: «Τα παιδιά μέχρι και σήμερα δεν έχουν κληθεί από την Αστυνομία να καταθέσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ