ΕΛ.ΑΣ: Διαψεύδει δημοσιεύματα περί κατάργησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Ανανεώθηκε:
Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες για κατάργηση των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:
«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες και αναφέρονται σε κατάργηση των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό διευκρινίζεται ότι, οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων συνεχίζουν να εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί, για την αποτροπή οποιονδήποτε έκνομων ενεργειών.
Η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια».
Θεσσαλονίκη: Ουρές στο λιμάνι για μια ξενάγηση στη φρεγάτα «Κίμων» - Δείτε βίντεο
13:47
Γκιουλέρ: Πρόταση της Τουρκίας στην Αίγυπτο για τις θαλάσσιες ζώνες - Τι είπε για την Ελλάδα
13:41
Ουκρανία: Επανήλθε το Starlink μετά το «μπλόκο» - Λειτουργεί στα 400 χλμ./ώρα
13:29
Κως: Συνελήφθη 42χρονος με 13 ναρκωτικά δισκία – Τα έκρυβε στο παπούτσι του
13:18