ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο στον πάτερα του 5χρονου

Κολωνός: Ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο στον πάτερα του 5χρονου
Το 5χρονο αγοράκι, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση INTIME

Ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προέκυψε σοβαρή σωματική βλάβη ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα του 5χρονου αγοριού που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς χθες στο σπίτι της οικογένειας στον Κολωνό.

Μετά από την άσκηση της ποινικής δίωξης ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ο πατέρας υποστήριξε ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά μέσα στο σπίτι βρίσκονταν ο ίδιος και τα τρία του παιδιά. Το μικρότερο παιδί, δηλαδή το 5χρονο αγοράκι, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο πατέρας και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως.

«Θα σωθεί μόνο με θαύμα», λέει η θεία του παιδιού

Την ίδια ώρα, η θεία του παιδιού, μιλώντας στον Alpha, δήλωσε πως οι γιατροί δεν τους δίνουν ελπίδες. «Δεν μας δίνουν ελπίδες, δεν λειτουργεί εγκεφαλικά, δεν λειτουργούν οι πνεύμονες. Δεν μας δίνουν ελπίδες μόνο ένα θαύμα... Προσευχηθείτε για το παιδί» ανέφερε η θεία.

«Ο αδερφός μου, μου είπε ότι είχε ξαπλώσει στην κρεβατοκάμαρα και άκουσε φωνές. Ο μικρός που είναι στο Παίδων για καλή του τύχη εγκλωβίστηκε στο μπαλκόνι. Μου είπε "αδερφή προσπάθησα να το σώσω ήρθε η πυροσβεστική και μας απεγκλώβισε"» σημείωσε η ίδια.

«Με πήρε ο ύπνος, ούτε κατάλαβα πώς μπήκε η φωτιά» είπε ο πατέρας του 5χρονου

Ο πατέρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς και όπως υποστήριξε όλα έγιναν όταν λόγω κούρασης τον πήρε ο ύπνος και δεν κατάλαβε πώς ξεκίνησε η φωτιά.

«… Με την γυναίκα μου δουλεύουμε το ταξί που έχουμε και όταν γύρισα σπίτι εκείνη πήρε το μεγαλύτερο παιδί και πήγαν να ψωνίσουν κάτι για να φάμε. Στο δωμάτιο έπαιζαν τα δύο μικρότερα παιδιά 5 και 7 χρονών και εγώ ξάπλωσα και χωρίς να το καταλάβω με πήρε ο ύπνος. Ξαφνικά ξύπνησα από τις φωνές και τον πυκνό καπνό».

Ο πατέρας αμέσως έτρεξε στο δωμάτιο, άρπαξε το 7χρονο παιδί και το έβγαλε έξω από το φλεγόμενο διαμέρισμα, ενώ ταυτόχρονα οι γείτονες ειδοποιούσαν την πυροσβεστική.

Μέχρι να επιστρέψει όμως ο πατέρας στο φλεγόμενο διαμέρισμα οι καπνοί είχαν γίνει πια αποπνικτικοί και η ορατότητα αδύνατη. Οι πυροσβέστες που έφτασαν κατάφεραν τελικά να απεγκλωβίσουν το παιδί, το οποίο όμως ήδη είχε εισπνεύσει πολύ καπνό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ