ΕΛΛΑΔΑ

SOS 15900: Η γραμμή κατά της κακοποίησης «έντυσε» λεωφορεία και τρόλεϊ

SOS 15900: Η γραμμή κατά της κακοποίησης «έντυσε» λεωφορεία και τρόλεϊ
Η καμπάνια περιλαμβάνει τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της ΟΣΥ ΙΝΤΙΜΕ

Σε μία κίνηση για την ευαισθητοποίηση κατά της κακοποίησης των γυναικών, προχώρησε την Δευτέρα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Η καμπάνια περιλαμβάνει τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της ΟΣΥ, τα οποία «ντύθηκαν» με τον αριθμό της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900 και «τρέχει» ήδη στους δρόμους της Αθήνας, στα δυτικά και νότια προάστεια της Αττικής. Σκοπός είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες θύματα βίας, καθώς και τρίτα πρόσωπα για το που πρέπει να απευθύνονται.

«Αν υφίστασαι έμφυλη ή ενδοοικογενειακή βία, κάλεσε τώρα στο 15900», είναι το ηχηρό μήνυμα της καμπάνιας που υπάρχει στο πίσω μέρος των λεωφορείων και στο πλαϊνό μέρος των τρόλεϊ. Η αφίσα έχει χρώμα πορτοκαλί, χρώμα σύμβολο στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών παγκοσμίως.

Με αφορμή την καμπάνια, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της, τη διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ και της Interbus ΑΕ και δήλωσε ότι «με τις δράσεις και τις πολιτικές μας συνεχίζουμε τον αγώνα για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα, σε κάθε κορίτσι έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ