ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του π. Αντώνιου

Κιβωτός του Κόσμου: Κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του π. Αντώνιου
Τα οικονομικά της «Κιβωτού» ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να διαπιστωθεί η ροή του χρήματος INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και laptops κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κατα την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας -παρουσία εισαγγελέα- στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου, ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Οικονομικής Εισαγγελίας για τους επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», τον πάτερ Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία για τις οικονομικές συναλλαγές της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και των επικεφαλής της.

Η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες προχώρησε στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή αλλά και στενών συγγενών τους. Προηγήθηκε η έγγραφη επιβεβαίωση τράπεζας ότι η πρεσβυτέρα επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα υποκατάστημά της για να πάρει το περιχεόμενο της θυρίδας της.

Δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της ΑΜΚΕ που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας αναμένονται απαντήσεις από την ΑΑΔΕ και από τις τράπεζες, για τις οικονομικές συναλλαγές της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και των στελεχών της στο επίμαχο διάστημα των καταγγελιών.

Τα οικονομικά της «Κιβωτού» ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να διαπιστωθεί η ροή του χρήματος, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια μπήκαν πάνω από 100 εκατ. ευρώ στα ταμεία της οργάνωσης ως δωρεές.

Κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών επιβεβαίωσε πρώην εργαζόμενος

Κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη ένας πρώην εργαζόμενος της «Κιβωτού του Κόσμου», καταθετόντας ενώπιον των εισαγγελικών αρχών στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την υπόθεση των καταγγελιών παιδικής κακοποίησης, σωματικής και σεξουαλικής.

Παράλληλα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η διαβίβαση από την Οικονομική Αστυνομία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όλων των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί από τις διάφορες δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποτελέσουν το αντικείμενο της νέας έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί έαν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης, αν ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ