ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία στην Κάρυστο

Σεισμός Εύβοια: Κλειστά τα σχολεία στην Κάρυστο
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη 29/11, τα σχολεία στην Κάρυστο της Εύβοιας σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη 29/11, τα σχολεία στην Κάρυστο της Εύβοιας, μετά από τη σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ στα νότια του νησιού. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Λευτέρη Ραβιόλο, «τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους», είπε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι μετασεισμοί είναι αισθητοί, αλλά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Νωρίτερα ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο CNN Greece έκανε λόγο για μια ισχυρή σεισμική δόνηση με έντονη ακολουθία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν την δόνηση των 4,7 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ είχαν προηγηθεί αρκετοί προσεισμοί ενώ της δόνησης ακολούθησαν και αρκετοί μετασεισμοί.

«Δεν νομίζω ότι περιμένουμε και κάποιον άλλο ισχυρό σεισμό ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ήταν ο κύριος. Παρακολουθούμε το φαινόμενο», ανέφερε στο CNN Greece ο κ. Λέκκας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός στην Εύβοια που ταρακούνησε και την Αθήνα είχε ένταση 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ και όχι 4,8 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 9χλμ νοτιοανατολικά των Ζαράκων της Εύβοιας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 13,2 χιλιόμετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ