ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Υγείας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών

Υπουργείο Υγείας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 13:00 στο υπουργείο Υγείας από την ΟΕΝΓΕ και ενώσεις γιατρών CNNGreece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Δεύτερη μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα Τρίτη (29/11) για τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ και οι ενώσεις γιατρών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:00 στο υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί το νομοσχέδιο έχει στον πυρήνα του την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και την είσοδο ιδιωτών με μερική απασχόληση. «Πρόκειται για νομοσχέδιο -τομή που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα υγείας», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Οι τριήμερες κινητοποιήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα (28/11) και θα κορυφωθούν την Πέμπτη 1/12 με νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή.

Κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης σχολίασε την συμβολική κατάληψη γιατρών στο υπουργείο Υγείας. Σε συνέντευξή του στο Mega είπε μεταξύ άλλων: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί εδώ πέρα, ξέρετε, υπάρχει μία περίεργη αίσθηση πολλές φορές στην Ελλάδα ως προς το δημόσιο χώρο. Δεν μπορεί ούτε να καταλαμβάνεται μία είσοδος, ούτε να καταλαμβάνεται ένα Υπουργείο. Κάθε διαμαρτυρία είναι σεβαστή, αλλά υπάρχει κόσμος που θέλει να εργαστεί, που δεν είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται καταλήψεις. Εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω, επειδή μου ειπώθηκε ότι τα νοσοκομεία ανήκουν σε όλο το λαό, δεν ανήκουν στους συνδικαλιστές. Ανήκουν σε όλο το λαό και ο λαός εκλέγει κυβερνήσεις.

»Στην Ελλάδα κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μειοψηφίες δεν μπορούν να επιβάλλονται στις πλειοψηφίες», είπε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Είναι σεβαστή η κάθε διαμαρτυρία. Αλλά έκαναν απεργία χθες και απέργησε το 2% των γιατρών. Υπάρχει και το άλλο 98% το οποίο θέλει να εργάζεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ