ΕΛΛΑΔΑ

Υγειονομικοί: Την Τετάρτη η συνεδρίαση των ειδικών για το πρωτόκολλο επιστροφής στο ΕΣΥ

Υγειονομικοί: Την Τετάρτη η συνεδρίαση των ειδικών για το πρωτόκολλο επιστροφής στο ΕΣΥ
Οι εν λόγω υγειονομικοί θα επιστρέψουν υπό όρους προστασίας της δημόσιας υγείας στις μονάδες υγείας από την 1η Ιανουαρίου INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τετάρτη, θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό του υπουργείου Υγείας, για να αποφασίσει το πρωτόκολλο με το οποίο θα επιστρέψουν στην εργασία τους οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί, έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης «Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, θα θέσουμε το θέμα ότι πρέπει να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ και να επιστρέψουν οι υγειονομικοί και στην Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει».

Οι εν λόγω υγειονομικοί θα επιστρέψουν υπό όρους προστασίας της δημόσιας υγείας στις μονάδες υγείας από την 1η Ιανουαρίου, μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του χρόνου, του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου.

Ο κ. Πλεύρης, παρότι χαρακτήρισε επικίνδυνη την εν λόγω απόφαση, έχει διαβεβαιώσει ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη «Με βάση την απόφαση του ΣτΕ, που επανεξέτασε το μέτρο, έκρινε ότι η παράταση του μέτρου υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας» και πρόσθεσε ότι «ήδη έχουμε λάβει την απόφαση για να δούμε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση. Θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη απόφαση για τη δημόσια υγεία. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Εισήγηση για επιστροφή των μη εμβολιασμένων με PCR ή Rapid Test

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας δέχεται εισηγήσεις για την κατάρτιση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου επιστροφής τους, με την λήψη των απαραίτητων μέτρων για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid Test) ίσως και 2 φορές την εβδομάδα, που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επίσης η χρήση μάσκας θεωρείται απαραίτητη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ