ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Άριελ: Και νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Κακοκαιρία Άριελ: Και νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Από το απόγευμα εξασθενεί το φαινόμενο ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Επικαιροποιείται για μια ακόμη φορά το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για την κακοκαιρία Άριελ, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Όπως τονίζει το σχετικό δελτίο, το σύστημα κακοκαιρίας θα αρχίσει να εξασθενεί από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου.

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Πώς θα εξελίχθεί το φαινόμενο

Για την πορεία του φαινομένου μίλησε στο CNN Greece, ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Η κακοκαιρία Άριελ τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει κυρίως την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Θράκη και τα Δωδεκάνησα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι από νότιοι που πνέουν θα γίνουν βόρειοι εντάσεως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια της χώρας θα φτάσουν τους 13 – 14 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και τα νότια τους 17 – 18 βαθμούς ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20 βαθμούς Κελσίου».

Και πρόσθεσε: «αύριο ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση αλλά από το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν βροχοπτώσεις από τα δυτικά αλλά τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα σε σχέση με την κακοκαιρία Άριελ. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι την πρώτη εβδομάδα τουλάχιστον του Δεκεμβρίου οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα επίπεδα που προαναφέραμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ