ΕΛΛΑΔΑ

Αθηνών-Κορίνθου: Άνοιξε μία λωρίδα στην Κακιά Σκάλα μετά την πτώση βράχων

Αθηνών-Κορίνθου: Άνοιξε μία λωρίδα στην Κακιά Σκάλα μετά την πτώση βράχων
Η κατολίσθηση σημειώθηκε στο 48,5 χιλιόμετρο μετά το δεύτερο τούνελ στην Κακιά Σκάλα EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Δόθηκε στην κυκλοφορία μία λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας, όπου πριν είχε διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω κατολίσθησης μεγάλου βράχου, στο οδόστρωμα.

Συγκεκριμένα η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου αποκαταστάθηκε μερικώς, από τον κόμβο Κινέττας έως τον κόμβο της Πάχης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα και η Λ.Ε.Α.

Για αρκετές ώρες την Πέμπτη, παραμένει έντονο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λόγω της εκτροπής της κυκλοφορίας των οχημάτων που γίνεται στο ρεύμα προς Αθήνα μετά την κατολίσθηση μεγάλου βράχου, η οποία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Η κατολίσθηση έγινε στο 48,5 χιλιόμετρο μετά το δεύτερο τούνελ στην Κακιά Σκάλα.

Η Τροχαία παρέπεμπε τα οχήματα στην παλαιά Εθνική Οδό από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ κατά διαστήματα ακινητοποιούνται.

Στο σημείο της κατολίσθησης βρίσκονται ειδικοί και συνεργεία για την απομάκρυνση του βράχου από το οδόστρωμα και την μελέτη του φαινομένου, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη το πότε θα δοθεί ο δρόμος και πάλι στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ολυμπία Οδό, «δημιουργήθηκε στην αρχή της εκτροπής μια μικρή ουρά, η οποία αποκαταστάθηκε σταδιακά και αυτή την ώρα υπάρχει σχετικά ομαλή ροή. Νωρίτερα και για λίγα λεπτά έγινε αποκλεισμός και της Π.Ε.Ο. ώστε οι αλπινιστές να ρίξουν ελεγχόμενα χαλαρά κομμάτια βράχου».

«Το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να συλλεχθεί όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης. Πολύ απλά, το εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε το βράχο. Όμως μετά δεν θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τη διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς, που και πως θα πρέπει να επέμβουμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπάρχει απευθείας σύνδεση μέσω drown με την Ελβετία και την σύμβουλο εταιρεία της Ολυμπίας οδού η οποία κατευθύνει τους αλπινιστές και τους μηχανικούς πως θα καθαρίσουν τον βράχο. Όπως δήλωναν από την Ολυμπία οδό στις 13:15 δεν υπήρχε σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε ακριβώς θα δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ