Παπάγου: Εμπρηστική επίθεση σε όχημα της ιταλικής πρεσβείας
Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε σε όχημα της ιταλικής πρεσβείας στου Παπάγου το πρωί της Παρασκευής (2/12). Όπως ανακοίνωσε η ιταλική πρεσβεία, το όχημα ανήκει σε Ιταλό διπλωμάτη.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ περίπου στις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι προσέγγισαν τον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Μπλέσσα, και έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο.
Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά, εκτός από το αυτοκίνητο που έγινε παρανάλωμα του πυρός, προκλήθηκαν φθορές και σε ένα ακόμα.
Οι αρχές εντόπισαν σε κοντινή απόσταση μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα.
Καταδικάζει το ΥΠΕΞ
Το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας» τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά σε υπόγειο γκαράζ στου Παπάγου - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Ολλανδία: Ο πρωθυπουργός Ρομπ Γέτεν θα σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας
22:37
Χειρουργήθηκε η 15χρονη μετά την πτώση σταυρού φαρμακείου στο κεφάλι της
22:28
Καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών στο Ιράν Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς
22:19
Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο - Σε ισχυρό σοκ η οδηγός (vid)
22:10