ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ την εμπρηστική επίθεση σε όχημα της ιταλικής πρεσβείας

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ την εμπρηστική επίθεση σε όχημα της ιταλικής πρεσβείας
ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Καταδικάζει τον εμπρησμό οχήματος της ιταλικής πρεσβείας το υπουργείο Εξωτερικών, που σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες» ενώ παράλληλα υπογραμμίζει πως τέτοιες κινήσεις δεν θα διαταράξουν τις σχέσεις Ελλάδας και Ιταλίας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας» τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ περίπου στις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι προσέγγισαν τον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Μπλέσσα στου Παπάγου, και έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο.

Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά, εκτός από το αυτοκίνητο που έγινε παρανάλωμα του πυρός, προκλήθηκαν φθορές και σε ένα ακόμα.

Οι αρχές εντόπισαν σε κοντινή απόσταση μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα.

H ιταλική πρεσβεία επιβεβαίωσε το πρωί της Παρασκευής ότι το όχημα ανήκει σε Ιταλό διπλωμάτη.

Και το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικων έχει καταδικάσει την επίθεση, κάνοντας λόγο για μια άνανδρη ενέργεια.

«Το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών καταδικάζει την άνανδρη εμπρηστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο και την κατοικία της διπλωμάτη Σουζάνα Σλάιν, στην Αθήνα».

Εκφράζεται, παράλληλα, «μέγιστη αλληλεγγύη στην συνάδελφο και στο δυναμικό της ιταλικής πρεσβείας, εν αναμονή των ερευνών των αρχών, επί της σοβαρής εγκληματογόνου επίθεσης».

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, μέσω του Twitter ανέφερε τα εξής :

«Επίθεση κατά της πρώτης συμβούλου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στην Σουζάνα Σλάιν για να της εκφράσω την αλληλεγγύη μου. Σήμερα θα μεταβώ στην Αθήνα, για να συναντήσω τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ