ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Στην αντεπίθεση ο π. Αντώνιος - Ετοιμάζει μηνύσεις κατά της νέας διοίκησης

Κιβωτός του Κόσμου: Στην αντεπίθεση ο π. Αντώνιος - Ετοιμάζει μηνύσεις κατά της νέας διοίκησης
Οι δικηγόροι του καταγγέλουν ότι το νέο Δ.Σ. «πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου» EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

Από την σιωπή στην αντεπίθεση πέρασε ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος μέσω των δικηγόρων του έστρεψε βέλη προς Εκκλησία και Πολιτεία, κατηγορώντας τες ότι «τον πέταξαν στο δρόμο», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να καταθέσει μηνύσεις κατά της νέας δοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την τηλεόραση του Star, το πρωί της Δευτέρας οι δύο δικηγόροι αναμένεται να πάνε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για να καταθέσουν και μήνυση στο νέο Δ.Σ. της δομής της Κιβωτού του Κόσμου για παραβίαση οικιακής ειρήνης και παραβίαση καθήκοντος.

Ο πατέρας Αντώνιος και οι δικηγόροι του καταγγέλουν ότι το νέο Δ.Σ. «παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου», με αποτέλεσμα μαζί με το ανήλικο παιδί τους, να περάσουν την χθεσινή νύχτα στο αυτοκίνητό τους.

Να σημειωθεί ότι με εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών την 1η Δεκεμβρίου 2022, διατάχθηκε, μέχρι την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, η αποχή του πατήρ Αντώνιου Παπανικολάου και των συνεργατών του από την εκτέλεση οιονδήποτε καθηκόντων που περιλαμβάνουν άμεση και προσωπική επαφή με τα φιλοξενούμενα ανήλικα ή ανάμιξή του στην φροντίδα τους, η απομάκρυνσή του και η μη προσέγγισή του στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Η νέα διοίκηση, προχώρησε στην εφαρμογή αυτής της απόφασης, και για τους χώρους της Κιβωτού στον Κολωνό που φέρεται να χρησιμοποιούσε ως κατοικία ο π. Αντώνιος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη Δευτέρα το ΔΣ της Κιβωτού θα λάβει την απόφαση για να αδειάσει το διαμέρισμα που διέμεναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα και να μεταφερθούν, όσα μαζευτούν, σε μία αποθήκη.

Εξάλλου, σύμφωνα με το MEGA, ο π. Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, φαίνεται πως ήδη έχει νοικιάσει σπίτι στο οποίο έχει εγκατασταθεί. Μάλιστα, δίπλα στο καινούργιο τους σπίτι, έχουν αγοράσει και μια αποθήκη προκειμένου τις επόμενες ημέρες να μεταφέρουν κάποια από τα πράγματά τους τα οποία βρίσκονται στο σπίτι στον Κολωνό, μια ενέργεια που θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με το νέο ΔΣ της Οργάνωσης.

«Τον πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο»

Και ενώ οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν την τέλεση τεσσάρων κακουργημάτων και συγκεκριμένα υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο πατέρας Αντώνιος, υποστηρίζει μέσω τρίτων ότι «δεν έχει τίποτα δικό του» και πως τον κατηγορούν άτομα «που δεν έχουν περάσει από τη δομή». Στο ίδιο κλίμα και η πρεσβυτέρα, που χθες εμφανίστηκε μετά από καιρό στη δομή του Κολωνού και μάλιστα φάνηκε να εκνευρίζεται από την παρουσία των δημοσιογράφων.

Τη σκυτάλη σήμερα Σάββατο (3/12) πήραν οι συνήγοροι του, με τον κ. Κονταξή να λέει ότι «πέταξαν κυριολεκτικά στο δρόμο» τον πατέρα Αντώνιο και την οικογένειά του.

«Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας για το έργο της «Κιβωτού» συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης, η οποία με ένα εγκάθετο ΔΣ, πρόεδρος του οποίου είναι μία κυρία εφοπλιστής, χωρίς καμία προειδοποίηση, παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου, ο οποίος επιστρέφοντας από ραντεβού δεν μπόρεσε να μπει καν στο γραφείο του», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη ότι η οικογένεια δεν μπορεί να πάρει ούτε τα πράγματά της καθώς έχουν αλλάξει κλειδαριές και προανήγγειλε νομικές κινήσεις κατά της απόφασης.

«Είναι παράνομο. Θα κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τη Δευτέρα θα δω τον κύριο Ντογιάκο και θα υποβληθεί και έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα» είπε ο δικηγόρος.

Παράλληλα, διέψευσε ότι ο πατέρας Αντωνίος έχει κάνει δηλώσεις το τελευταίο διάστημα.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος συνήγορος του πατέρα Αντωνίου, κ. Ιωάννης Κώτσος έκανε λόγο για παρατεταμένη κατάσταση ανθρωποφαγίας.

«Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάχρησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο, που έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής ότι είναι αθώος», δήλωσε από την πλευρά του ο δεύτερος συνήγορος του πατρός Αντωνίου, Ιωάννης Κώτσος.

Πατέρας Αντώνιος: «Δεν έχω τίποτα δικό μου - Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

11 άτομα στο μικροσκόπιο - Φύλλο και φτερό τα οικονομικά της δομής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου τα οποία θα ελεγχθούν σε βάθος πενταετίας ενώ ταυτόχρονα εξετάζονται και οι καταγγελίες των παιδιών για κακοποίηση.

Πλήθος εγγράφων και τραπεζικών κινήσεων καλείται να επεξεργαστεί και να αξιολογήσει η Οικονομική Αστυνομία, έπειτα από την εισαγγελική παραγγελία που έλαβαν προκειμένου να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της Δομής και να εξεταστούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί συνολικά 11 φυσικών προσώπων που συνδέονται με την Κιβωτό του Κόσμου.

Επειδή πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο δεδομένων η έρευνα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μετά τις γιορτές και από το νέο έτος πιθανότατα να υπάρχουν εξελίξεις επί του θέματος.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν τα φορολογικά στοιχεία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του, όπως και όλων των στενών συνεργατών τους. Πρόκειται για άτομα που είχαν υπάρξει κατά το παρελθόν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, ενώ ασκούσαν κεντρικό ρόλο στο ίδρυμα. Κάποιοι εξ αυτών ελέγχονται και από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων για καταγγελίες ξυλοδαρμών.

Έρευνα για τις δωρεές στην Κιβωτό

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις δωρεές, καθώς θα εξεταστεί εάν δηλώνονταν στις Αρχές στο σύνολό τους, όπως και στις κληρονομιές που λάμβανε το ίδρυμα. Επίσης, θα διερευνηθεί από που προέρχονταν τα μετρητά που βρέθηκαν κατά την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας σε ακίνητο του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του.

Στενή συνεργασία θα υπάρξει με την ΑΑΔΕ και για τα δεκάδες ακίνητα, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα των μεταβιβάσεων και των κυριοτήτων.

Τέσσερα κακουργήματα ερευνούν οι εισαγγελικές Αρχές

Τέσσερα κακουργήματα και συγκεκριμένα υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ερευνούν οι εισαγγελικές Αρχές αναφορικά με τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Για τα πρώτα δύο αδικήματα απαιτείται έγκληση.

Δηλαδή, θα πρέπει το νέο ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» να υποβάλει έγκληση εντός 3 μηνών από τον εντοπισμό ενδεχόμενης διάπραξης συγκεκριμένων πράξεων σε βάρος της οργάνωσης.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί εντός της προθεσμίας που μετρά από την ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου με την Εισαγγελία να μη δεσμεύεται να αρχίσει από τώρα την έρευνά της για αυτά τα αδικήματα. Τα υπόλοιπα αδικήματα, επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα, διώκονται αυτεπαγγέλτως.

Ήδη, με παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ιωάννη Σέβη, ο οποίος θεωρείται εξειδικευμένος σε οικονομικά σκάνδαλα προς την Οικονομική Αστυνομία θα πρέπει να διενέργηθουν συγκεκριμένες πράξεις προκειμένου να ριχθεί φως στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου,» του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και ακόμα 9 προσώπων.

Συγκεκριμένα βάσει της παραγγελίας του κ. Σέβη στην Οικονομική Αστυνομία θα διενεργηθεί:

  • Φορολογικός έλεγχος την τελευταία 5ετία.
  • Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου.
  • Έρευνα για το εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις
  • Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετία τόσο της "Κιβωτού του Κόσμου" όσο και 11 φυσικών προσώπων. Πρόκειται για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα, μέλη της οικογένειας τους και μέλη των ΔΣ του Οργανισμού που έχουν εναλλαχθεί όλο αυτό το διάστημα.

Στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα, περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ