ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Την προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα τίμησε το Πυροβολικό

Ένοπλες Δυνάμεις: Την προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα τίμησε το Πυροβολικό
Με την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων το Πυροβολικό θα καταστεί «"κεραυνός τιμωρός" κάθε επιβουλέα», τονίζει στην ημερήσια διαταγή του ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαρ. Λαλούσης ΓΕΕΘΑ / Twitter

Στη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής το Πυροβολικό τίμησε την προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα.

Στην ημερήσια διαταγή του ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Η Πατρίδα μας καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει απειλές σε γεωστρατηγικό επίπεδο, οι οποίες είναι πλέον ποιο άμεσες όσο ποτέ τα τελευταία έτη, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και τη σταθερότητα, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου. Στο πλαίσιο των συνεχών αυτών προκλήσεων, ο Στρατός Ξηράς καλείται και κατορθώνει να αποτελεί παράγοντα αξιόπιστης αποτροπής, σύμφωνα με τις ενιαίες οδηγίες και κατευθύνσεις του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας».

«Σε αυτήν την προσπάθεια», συνέχισε, «το Πυροβολικό Μάχης κατέχει εξέχουσα θέση, αφού στο σύγχρονο Ενοποιημένο Πεδίο Μάχης με πιο επίκαιρο παράδειγμα τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, δύναται να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα αποφασιστικά, με την ταχύτητα ενεργείας του και την ακρίβεια των πυρών του, τόσο σε βάθος, όσο και εγγύς των υποστηριζόμενων δυνάμεων ελιγμού. Παράλληλα, το Αντιαεροπορικό Πυροβολικό προσφέρει την πιο άμεση και αξιόπιστη ασπίδα προστασίας των επιγείων δυνάμεων κάθε Σχηματισμού, από αέρος. Μάλιστα, και στο μελλοντικό επιχειρησιακό περιβάλλον της «Πολυχωρικής Μάχης», με την αποκεντρωτική - δικτυοκεντρική φιλοσοφία ενεργείας του, θα αποτελέσει το βασικότερο συντελεστή της αποτροπής και απαγόρευσης εκδήλωσης επιθετικών ενεργειών σε βάρος των στρατευμάτων μας».

Ο Αρχηγός ΓΕΣ ανήγγειλε ότι «εντός των προσεχών ετών, αναμένεται να έχει αναβαθμίσει, τα οπλικά του συστήματα και τα πυρομαχικά του, ενσωματώνοντας δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας, αυξημένης ακρίβειας, βεληνεκούς και αποτελεσματικότητας, καθιστώντας το Όπλο «"κεραυνό τιμωρό" κάθε επιβουλέα».

Απευθυνόμενος προς τους νέους Πυροβολητές υπογράμμισε ότι «με την άριστη επαγγελματική και τεχνική συνείδηση σας εξασφαλίζετε την υψηλή λειτουργικότητα του Όπλου σας, συμβάλλοντας στην επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και στη θωράκιση της Πατρίδας μας».

Παράλληλα προέτρεψε «εφόσον παραστεί ανάγκη, να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του ελληνικού λαού, μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων και των μέσων που σας έχει εμπιστευθεί, γράφοντας τις δικές σας σελίδες δόξας».

Ο Αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε εκτενώς στην ένδοξη πορεία του Πυροβολικού το οποίο συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του Έθνους «κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στη συνείδηση όλων των Ελλήνων» και στο «πλήθος εξαίρετων πράξεων δόξας και ηρωισμού που φέρουν τη σφραγίδα Πυροβολητών, οι οποίοι δε δίστασαν να προτάξουν το καθήκον και να θυσιάσουν την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να υπηρετήσουν τα ιδεώδη του ελληνισμού».

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Το ένδοξο πυροβολικό, ένα από τα ισχυρότερα μέσα της ελληνικής άμυνας

Η εκδήλωση περιελάμβανε κατάθεση στεφάνων, ξενάγηση στη στατική έκθεση οπλικών συστημάτων του Πυροβολικού ενώ στους παρισταμένους προσφέρθηκαν οι πατροπαράδοτοι λουκουμάδες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α.επίσημοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ