ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη σε δημοτικό στις Σέρρες: Σε καλή κατάσταση ο μαθητής που υποβλήθηκε σε επέμβαση στο κεφάλι

Έκρηξη σε δημοτικό στις Σέρρες: Σε καλή κατάσταση ο μαθητής που υποβλήθηκε σε επέμβαση στο κεφάλι
Το υπόστεγο κάτω από το οποίο έπαιζαν οι μαθητές την ώρα της έκρηξης EUROKINISSI

Θετικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας ενός των εκ μαθητών που τραυματίστηκε από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου στις Σέρρες, η οποία στοίχησε τη ζωή ενός 11χρονου παιδιού.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Γιώργος Τσικόπουλος, η γενική κατάσταση του μικρού τραυματία ήταν καλή, όταν έφτασε στο Ιπποκράτειο.

«Μετά τον έλεγχο που έγινε, βρέθηκε ότι έχει ένα εμπίεσμα. Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο το κρανίου είχε μπει μέσα δύο εκατοστά. Έγινε μία εγχείρηση επιτυχέστατα, είναι εκτός κινδύνου και χαιρόμαστε πολύ που αυτό το παιδάκι θα πάει πάρα πολύ καλά», πρόσθεσε ο κ. Τσικόπουλος.

Αναζήτηση ευθυνών

Πραγματογνώμονες έχουν ήδη ξεκινήσει να διενεργούν έρευνες στον χώρο της έκρηξης, που φαίνεται να σημειώθηκε ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν εργασίες στο λεβητοστάσιο.

Το σχολείο, όπου σκοτώθηκε ο 11χρονος και τραυματίστηκαν ελαφρότερα δύο ακόμη μικροί μαθητές, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας.

Παράλληλα, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας.

Εξαιτίας της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, σε ένδειξη πένθους, ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο εισαγγελέας Σερρών ζήτησε ήδη από τη Δευτέρα τη διερεύνηση των ευθυνών για τη γονική έκρηξη στο σχολείο.

Να αποδοθούν οι ευθύνες για την τραγωδία με το νεκρό παιδί σε σχολείο των Σερρών, δεσμεύονται τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας.

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει.


Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν.


Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.


Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες» τονίζει η σχετική ανακοίνωση των υπουργείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ