ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη - Επεισόδια στην Αθήνα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Πεδίο μάχης η Θεσσαλονίκη - Επεισόδια στην Αθήνα
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ / CNN GREECE

Επεισόδια ξέσπασαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες στη μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Τουρκικό Προξενείο αφού άγνωστοι που συμμετείχαν στην πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εξαπέλυσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενες οδούς, με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τις ρίψεις μολότοφ και να πυρπολούν κάδους, με τους αστυνομικούς να τους κυνηγούν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια στα Εξάρχεια

Ένταση επικράτει αυτή την ώρα στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια. Μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, περίπου 1000 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Μπενάκη προς τα Εξάρχεια.

Νεαροί που εισήλθαν στην περιοχή μετά την πορεία δημιούργησαν οδοφράγματα καίγοντας κάδους απορριμμάτων και δεν άργησε να ξεσπάσει ένταση με τις αστυνομικές διμοιρίες.

Ειδικότερα, έβαλαν φωτιά στην οδό Μπενάκη και Ακαδημίας σε 3 κάδους, στην οδό Ναυαρίνου και Αραχώβης πέταξαν μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ. Επίσης, καίγονται κάδοι στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει δύο προσαγωγές έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τέσσερις προσαγωγές από ομάδα ΔΡΑΣΗ στην πλατεία Κάνιγγος, δύο προσαγωγές από ΜΑΤ στην οδό Τζώρτζ.

Από το πρωί έως τώρα οι προσαγωγές φτάνουν τις 32.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ