ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αποσωληνώθηκε η 4χρονη που κινδύνευσε να πνιγεί με φυστίκι

Κρήτη: Αποσωληνώθηκε η 4χρονη που κινδύνευσε να πνιγεί με φυστίκι
Το 4χρονο κοριτσάκι από την Σαντορίνη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Intime

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι γιατροί για την πορεία της υγείας της 4χρονης από τη Σαντορίνη, που κατάπιε φυστίκι, το οποίο βρέθηκε στον δεξιό της πνεύμονα, με αποτέλεσμαν να κινδυνεύει να πνιγεί.

Το 4χρονο κοριτσάκι από την Σαντορίνη αποσωληνώθηκε, αν και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Στυλιανό Κτενιαδάκη, ο οποίος μίλησε στο neakriti, «το 4χρονο κοριτσάκι αποσωληνώθηκε, ωστόσο η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη».

Υπενθυμίζεται πως το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Σαντορίνη με δύσπνοια στο νοσοκομείο Ηρακλείου, την προηγούμενη Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, ενώ όταν έφτασε στην Κρήτη η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή και διασωληνώθηκε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Το παιδί, βρέθηκε να έχει 1,5 φυστίκι στον δεξί του πνεύμονα, παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από την Σαντορίνη στην Κρήτη, για την οποία στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής, με το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ