ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Με βεντέτα απειλεί ο πατέρας του 16χρονου

Θεσσαλονίκη: Με βεντέτα απειλεί ο πατέρας του 16χρονου
Ο πατέρας του 16χρονου απειλεί τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον γιο του στην καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε βεντέτα κινδυνεύει να εξελιχθεί η υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη των αστυνομικών. Ο πατέρας του 16χρονου απειλεί με βεντέτα.

Την ώρα που οι εντάσεις από τους Ρομά σε καταυλισμούς αλλά και διάφορες περιοχές της κυρίως της Αττικής, βρίσκονται σε εξέλιξη, ο πατέρας του 16χρονου που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση απειλεί με αντίποινα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας του 16χρονου σε νέες δηλώσεις που έκανε, ζητά να αποδοθεί Δικαιοσύνη και απειλεί πως αν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

«Θα κάνω τα ίδια στα παιδιά του»

Ο πατέρας του 16χρονου είπε τα εξής: «Εμείς θέλουμε δικαιοσύνη. Να μη βγει ο αστυνομικός έξω , γιατί άμα βγει έξω ο αστυνομικός, λίγα κάναμε. Μετά θα γίνουν πιο πολλά και πιο...πράγματα άσχημα θα γίνουν».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι, «Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο δεν ξέρω κι εγώ που θα φτάσω. Έχει δυο παιδιά αυτός...ο αστυνομικός [...] Μεγαλώνει δυο παιδιά...Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσει κι αυτός. Ότι έκανε στο παιδί μου, θα κάνω στο παιδί του. Αυτό, δεν έχω τίποτα άλλο να πω.. Μπορείτε να τον βάλετε μέσα, η δικαιοσύνη να τον βάλει μέσα; Άμα τον βάλει μέσα όλα ήρεμα θα γίνουν. Θα ησυχάσουν τα πάντα. Άμα τον βάλει αύριο ο Εισαγγελέας και ο Ανακριτής και τον προφυλακίσει, όλα θα γίνουν ειρήνη. Εάν τον αφήσει ελεύθερο, δεν ξέρω κι εγώ που θα φτάσω», ακούγεται να λέει ο πατέρας του 16χρονου Ρομά, σύμφωνα με ντοκουμέντο που έδωσε το Mega.

Πυροβολισμοί Ρομά κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο

Την ίδια ώρα, νέα επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα, από τους Ρομά.

Πιο συγκεκριμένα, Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στην λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και στα σύνορα με τη Φυλή το βράδυ της Πέμπτης, καθώς κλιμακώνονται για ακόμη ένα εικοσιτετράωρο τα επεισόδια σε διάφορα σημεία της χώρας και κυρίως στη δυτική Αττική.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απωθήσουν ομάδες Ρομά, ακολούθησαν πυροβολισμοί από κυνηγετικά όπλα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Παράλληλα, νέα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 21:00 στα Μέγαρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξέσπασαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου στο 40ο χιλιόμετρο, όπου ομάδες Ρομά πετάνε πέτρες.

Η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων

1) Στην παλαιά Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνου (Bόρειος παράδρομος N.E.O.A.K) από το 39ο έως το 42 χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων

2) Στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω από το ύψος της Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου έως τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ