Έκτακτη επιχορήγηση 31,5 εκατ. ευρώ στα ΑΕΙ για το ενεργειακό κόστος
Η επιχορήγηση για τη στήριξη της στέγασης των φοιτητών ξεπερνά φέτος τα 70 εκατ. ευρώ
Έκτακτη επιχορήγηση 31,5 εκατ. ευρώ θα λάβουν τα ΑΕΙ, αυξημένη κατά 10 εκατ. ευρώ συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Στόχος της επιχορήγησης αυτής είναι, κυρίως, η συνδρομή στην κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους των Ιδρυμάτων, καθώς και άλλων λειτουργικών δαπανών.
Όσο για την τακτική επιχορήγηση των ΑΕΙ ανέρχεται το 2022 σε 236 εκατ., η οποία καλύπτει, κυρίως, δαπάνες λειτουργικές, σίτισης, στέγασης και εντεταλμένων διδασκόντων.
Επιπλέον, η επιχορήγηση για τη στήριξη της στέγασης των φοιτητών ξεπερνά φέτος τα 70 εκατ.
Τέλος, αναφέρει η ανακοίνωση, κατανεμήθηκαν στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας 400 νέες θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πώς κινήθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά: Σε πρωτοχρονιά και εκπτώσεις ελπίζουν οι έμποροι για πραγματική ανάκαμψη
07:17
Ουκρανία: Χωρίς λύση στο εδαφικό - Τραμπ: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για το τέλος του πολέμου
07:11
Καιρός: Τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα, Δευτέρα - Πού θα σημειωθούν βροχές
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (29 Δεκεμβρίου)
06:30