ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Στο «μικροσκόπιο» οι καταθέσεις του πατέρα Αντωνίου

Κιβωτός του Κόσμου: Στο «μικροσκόπιο» οι καταθέσεις του πατέρα Αντωνίου
Νέα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της οικονομικής Αστυνομίας

Πλήθος ερωτημάτων προκύπτουν για τα οικονομικά στοιχεία της περιουσίας των ιθυνόντων της «Κιβωτού του Κόσμου» όσο προχωράει η έρευνα των Αρχών.

Νέα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της οικονομικής Αστυνομίας αναφορικά με την περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ερευνάται συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός του 2018 που περιέχει 150 χιλιάδες δολάρια.

Φέρεται πως συνδικαιούχοι στον λογαριασμό αυτό είναι ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή και ακόμη τρεις.

Αδειάζουν το σπίτι του πατέρα Αντώνιου – Μετακομίζει η πρεσβυτέρα

Την ίδια ώρα, αδειάζει σήμερα το διαμέρισμα των 135 τμ του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Κολωνού έχουν φθάσει δύο φορτηγά ώστε να ολοκληρώσουν την μετακόμιση.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, σε πρώτη φάση όλα τα αντικείμενα θα μεταφερθούν σε αποθήκη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για όλα τα πράγματα που θα βγουν από το διαμέρισμα που έμεναν καταχρηστικά η πρεσβυτέρα με τον πατέρα Αντώνιο έχει γίνει έλεγχος από το νέο Δ.Σ. της ΜΚΟ, καθώς θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία της δομής.

Διαδικτυακές συγκρούσεις σε φόντο εκατομμυρίων ευρώ

Μετά τις αποκαλύψεις τα 400 παιδιά που ζούσαν σε δομές έγιναν 136, με μια σειρά από δωρεές να έχουν παγώσει και άλλες να έχουν ανακληθεί. Μετά τη τελευταία εμφάνιση της πρεσβυτέρας το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, η ίδια και ο σύζυγός της παραμένουν σε άγνωστη τοποθεσία, σε συνεχή επικοινωνία με τους δικηγόρους τους Τα στοιχεία της έρευνας είναι αλλεπάλληλα και οι αναλύσεις που γίνονται συνεχείς.

Η περιβόητη θυρίδα της Χίου, όπως αποκάλυψε το Mega, έκρυβε 57.300 ευρώ. Η θυρίδα ήταν στο όνομα της μητέρας του 50χρονου ιερέα που αναμένεται να κληθεί για εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εθνική τράπεζα της Χίου, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να έκανε μεγάλες αναλήψεις χρηματικών ποσών, από λογαριασμό της «Κιβωτού» που περιείχε εκατομμύρια.

Τα ποσά αυτά στη συνέχεια εξαφανίζονταν, με τις Αρχές να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ορισμένα από αυτά τα χρήματα, κατέληξαν στην επίμαχη θυρίδα.

Πολλές αντιδράσεις προκαλούν το τελευταίο 24ωρο και οι δηλώσεις του 19χρονου, που ουσιαστικά με την καταγγελία του για σεξουαλική παρενόχληση άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου».

«Είχα αποφασίσει στις αρχές του περασμένου Μαΐου να μιλήσω σε κάποιους ανθρώπους, όμως δεν το έκανα γιατί έτυχε ένα περιστατικό και βρέθηκα στον δρόμο. Ένας από τους συνεργάτες του πατέρα τότε με βρήκε στον δρόμο και η πρώτη του αντίδραση ήταν να με βρίσει και να μου σκάσει χαστούκια» δήλωσε ο 19χρονος πρώην τρόφιμος.

Τρόφιμοι που εξακολουθούν να στηρίζουν τον πατέρα Αντώνιο και τα μέλη της πρώην διοίκησης της Κιβωτού που απομακρύνθηκαν, μιλούν για αχαριστία και για μια εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Ο 19χρονος που έκανε την αρχική καταγγελία για τον πατέρα Αντώνιο και τα όσα ζούσε σε δομή της Κιβωτού επαναλαμβάνει ότι δεν αντέδρασε επειδή είχε τον 50χρονο σαν δεύτερο πατέρα.

«Το συγκεκριμένο στέλεχος τον είχα σαν πατέρα μου. Ο,τιδήποτε έγινε μετά ήταν τέτοια η ταραχή μου και τέτοια η ψυχολογική μου κατάσταση που δε μπορούσα να αντιδράσω με τίποτα. Κι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αντέδρασα από την πρώτη φορά σε ο,τιδήποτε έγινε» ανέφερε ο 19χρονος.

Για όλα αυτά ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα μιλούν για ένα πόλεμο λάσπης που στο τέλος θα καταρρεύσει.

Το κουβάρι της υπόθεσης συνεχίζει να ξετυλίγεται, με την αγωνία για ορισμένους να χτυπάει κόκκινο την ώρα που τα στοιχεία στα χέρια των αξιωματικών της αστυνομίας, αυξάνονται καθημερινά όλο και περισσότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ