ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Άνοιξε η τραπεζική θυρίδα της μητέρας του πατέρα Αντωνίου στη Χίο

Κιβωτός του Κόσμου: Άνοιξε η τραπεζική θυρίδα της μητέρας του πατέρα Αντωνίου στη Χίο
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τα οικονομικά του πατέρα Αντωνίου στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» INTIME / ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Συνεχώς νέα στοιχεία για τα οικονομικά της δομής και του πατέρα Αντώνιου έρχονται στη δημοσιότητα καθώς οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο όπως έγινε γνωστό, άνοιξε η τραπεζική θυρίδα που διατηρεί η μητέρα του πατέρα Αντωνίου στη Χίο, με συνδικαιούχο τον αδερφό του.

Σύμφωνα με πηγές της οικονομικής αστυνομίας που επικαλείται το Mega είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις μετά της επίσκεψή τους στη Χίο καθώς ενδέχεται στην τραπεζική θυρίδα που διατηρούσε η μητέρα του πατέρα Αντωνίου με συνδικαιούχο τον αδερφό του, να βρεθεί πλούσιο περιεχόμενο που θα δρομολογήσει τα επόμενα βήματά τους.

Η επίμαχη θυρίδα έχει μείνει ανέγγιχτη για καιρό και πολύ πριν ξεκινήσουν οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό». Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εθνική τράπεζα της Χίου, ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται να έκανε μεγάλες αναλήψεις ποσών, από λογαριασμό της «Κιβωτού» που περιείχε εκατομμύρια.

Τα ποσά αυτά στη συνέχεια «εξαφανίζονταν», με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως να βρίσκονται στη θυρίδα που πολύ σύντομα θα ανοίξει.

Τι περιείχε η θυρίδα

Η συγκεκριμένη θυρίδα, η οποία άνοιξε σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, τελευταία φορά την επισκέφτηκε ο αδελφός του πατέρα Αντωνίου τον Σεπτέμβριο του 2022, περιέχει 57.300 ευρώ, χρήματα για τα οποία η μητέρα του, στην οποία ανήκει κατά κυριότητα η θυρίδα, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι Αρχές πραγματοποίησαν και έρευνα στο σπίτι της ηλικιωμένης.

Τι ερευνούν οι Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που έχει ήδη δεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς της «Κιβωτού», σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, με συνολικά ποσά που αγγίζουν τα 18 εκατομμύρια ευρώ, έχει επικεντρωθεί σε περίπου 700 κινήσεις καθημερινά, τις οποίες θεωρεί «ύποπτες».

Παράλληλα, οι ελεγκτές της Αρχής εξετάζουν και την πώληση ενός ακινήτου, που ενώ ανήκε στην οργάνωση, φέρεται να αγοράστηκε από τους γονείς του 35χρονου Ιρακινού, ο οποίος θεωρείτο το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου και ήταν γενικός διευθυντής της «Κιβωτού». Όπως είναι γνωστό οι Αρχές διερευνούν τέσσερα κακουργήματα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απιστία.

Για το λόγο αυτό με παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ιωάννη Σέβη, ο οποίος θεωρείται εξειδικευμένος σε οικονομικά σκάνδαλα, προς την Οικονομική Αστυνομία διενεργούνται συγκεκριμένες πράξεις προκειμένου να ριχθεί φως στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου,» του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και ακόμα 9 προσώπων.

Επιπλέον, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει προτεραιοποιήσει τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασηςπόθεν έσχες») της πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί εάν σε αυτές έχουν δηλωθεί όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Με τον τρόπο αυτό, η Αρχή έχει πρόσβαση και στα οικονομικά του πατέρα Αντώνιου, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και οι συγγενείς πρώτου βαθμού.

Στην αντεπίθεση ο πατέρας Αντώνιος – Τι ζήτησαν οι δικηγόροι του

Να δοθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα από το χώρο της «Κιβωτού του Κόσμου» από όπου απομακρύνθηκε με εισαγγελική διάταξη ζήτησαν τη Δευτέρα (5/12) από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του.

Οι δικηγόροι Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος επισκέφθηκαν τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό της χώρας θέτοντας σειρά ζητημάτων που συνδέονται με την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Η μόνη σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας» δήλωσε ο ο κ. Κονταξής, εξερχόμενος του Αρείου Πάγου. Μάλιστα οι δύο δικηγόροι θα επισκεφθούν για τον ίδιο λόγο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έχει και την εποπτεία του συνόλου των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ