ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμός 16χρονου: Ένταση έξω από οικισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Πυροβολισμός 16χρονου: Ένταση έξω από οικισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη
Οι συγκεντρωμένοι έριξαν πέτρες προς τις διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ. EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ένταση σημειώθηκε κοντά στον οικισμό Ρομά «Αγίας Σοφίας» στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι σε εξέλιξη διαμαρτυρία ατόμων για το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 16χρονου.

Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να στήσει οδόφραγμα κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έριξαν πέτρες προς τις διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ., με την κατάσταση να εκτονώνεται λίγο αργότερα.

Η διαμαρτυρία διεξάγεται στην οδό Πόντου, η οποία παραμένει κλειστή για τα οχήματα.

Νωρίτερα, σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ από αγνώστους σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, γύρω στις 4:15 το απόγευμα, ομάδα 20 ατόμων, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, βγήκε αιφνιδιαστικά από τη Γεωπονική Σχολή του Ιδρύματος και κατευθύνθηκε προς το Βιολογικό, στο σημείο όπου κατασκευάζεται νέα βιβλιοθήκη. Εκεί πέταξαν -κατά την ίδια ενημέρωση- δέκα μολότοφ εναντίον των αστυνομικών που περιφρουρούν τις εργασίες του έργου, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ούτε προαγωγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ