ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 16χρονου: Ένταση στην Πάτρα - Πέταξαν πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ

Θάνατος 16χρονου: Ένταση στην Πάτρα - Πέταξαν πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ
Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα ωστόσο απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις dete.gr

Επεισόδια προκλήθηκαν το βράδυ της Τρίτης (13/12) στο κέντρο της Πάτρας, στο τέλος δεύτερης πορείας που οργανώθηκε με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Ειδικότερα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Ερμού, στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με την ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ στην συνέχεια τα ίδια άτομα επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα στην οδό Κορίνθου.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν, τους απομάκρυναν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα.

Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, με κύριο σύνθημά τους «ενάντια στην κρατική βία και καταστολή», η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να δημιουργηθούν απρόοπτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ