ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 16χρονου: Πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη

Θάνατος 16χρονου: Πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη
Στην πορεία συμμετέχουν μέλη φοιτητικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου /EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Σε εξέλιξη είναι πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού στη διάρκεια καταδίωξης.

Στην πορεία συμμετέχουν μέλη φοιτητικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας απ όπου ξεκίνησαν την πορεία. Κυριαρχούν τα συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Συγκέντρωση στο άγαλμα Ελ. Βενιζέλου πραγματοποίησαν νωρίτερα εργατικά Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι, καταγγέλλοντας τον πυροβολισμό του 16χρονου ρομά από αστυνομικές δυνάμεις.

«Δεν θα συνηθίσουμε σε τέτοιες εικόνες φρίκης! Δε θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα!», τονίζουν σε ψήφισμά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία σε κεντρικούς δρόμους που κατέληξε στο ΥΜΑΘ όπου φώναξαν συνθήματα και έγραψαν με κόκκινη μπογιά στον δρόμο, στην είσοδο του υπουργείου, «Φτώχεια, βαρβαρότητα , καταστολή, το σύστημα της σήψης δολοφονεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ