ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την ποινική δίωξη του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Ανοίγει ο δρόμος για την ποινική δίωξη του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας
Eντοπίστηκαν αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται «ύποπτες» EUROKINISSI

Ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή και ακόμη δύο ή τριών στελεχών της Δομής, έπειτα απο την ολοκλήρωση της έρευνας της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες η οποία εντόπισε ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικών πράξεων, που συνδέονται με τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της Αρχής, η οποία διατάχθηκε από τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, κατέληξε σε πόρισμα - «φωτιά», καθώς διαπίστωσε στοιχεία, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα, αλλά και για υπεξαίρεση και απιστία, για τα οποία απαιτείται έγκληση του νέου ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» ώστε να κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο των ελεγκτών της Αρχής καταγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα που συνέταξε συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι το «ιερό» ζευγάρι διαβιούσε από τα χρήματα της οργάνωσης. Δηλαδή από τις δωρεές και χορηγίες που προορίζονταν όμως για άλλους σκοπούς.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν αγορές ακινήτων από τον πατέρα Αντώνιο που θεωρούνται «ύποπτες», ενώ για άλλα δύο πρόσωπα της Δομής φέρεται να προέκυψαν «ύποπτα» ποσά.

Ήδη, το πόρισμα της Αρχής έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Σεβης. Παράλληλα, διατάχθηκε οριστική δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ