ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Μάντζος: Η συνταγή για το food pass «δεν βγαίνει»

Δημήτρης Μάντζος: Η συνταγή για το food pass «δεν βγαίνει»
Το food pass δεν είναι επαρκές, όπως δεν ήταν και το καλάθι του νοικοκυριού ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, βρέθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, στον απόηχο της υπερψήφισης του Προϋπολογισμού 2023 στη Βουλή. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενος στο νέο επίδομα που προανήγγειλε από το βήμα της Βουλης ο πρωθυπουργός το Σάββατο (17/12) δήλωσε ότι «Το food pass δεν είναι επαρκές, όπως δεν ήταν και το καλάθι του νοικοκυριού. Υπολείπεται της επίδρασης και του αποτελέσματος του πληθωρισμού στην ανατίμηση των βασικών προϊόντων. Άρα για εμάς, η συνταγή αυτή δεν βγαίνει. Και χρειάζεται αλλαγή παραδείγματος, με ρύθμιση και έλεγχο για την αντιμετώπιση της ασυδοσίας της αγοράς».

Με αφορμή το νέο επίδομα, ο κ. Μάντζος έστρεψε τα πυρά του τόσο στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία «αντιγράφει την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς δεν επενδύει στο κοινωνικό κράτος και συμπλήρωσε ότι «Δεν είναι αυτό κάτι για το οποίο μπορούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχαίρουν, παρά το γεγονός ότι και οι δύο αποδείχθηκαν πολύ συνεπείς σε αυτό το μοντέλο».

Απέναντι στην ανωτέρω πολιτική κατεύθυνση επνέφερε τα μέτρα που προκρίνονται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με τα οποία «μιλάμε για διαρθρωτικά μέτρα και ρύθμιση της αγοράς με ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και των μηχανισμών ελέγχου στην αγορά ώστε να παταχθεί η αισχροκέρδεια και ο υπερπληθωρισμός κερδών εκεί που δεν πρέπει να υπάρχουν».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη της «φορολογικής δικαιοσύνης» σύμφωνα με την οποία εξηγεί ότι «Λέμε εδώ και πολλούς μήνες ότι πρέπει να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, ειδικά ο ΦΠΑ. Αυτήν τη στιγμή, έχουμε περισσότερους έμμεσους από ό,τι άμεσους φόρους. Το 2023, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο».

Qatar Gate: Η υπόθεση της Ε. Καϊλή

Από τη συζήτηση δε θα μπορούσε να λείπει το φλέγον σκάνδαλο στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η πρώην βουλευτής του κόμματος, Εύα Καϊλή. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την υπόθεση, ο Δημήτρης Μάντζος αναφέρθηκε σε «ζημιά σε όλο το πολιτικό σύστημα, τόσο το ελληνικό όσο και το ευρωπαϊκό» καθώς σε «πληγή στην εμπιστοσύνη των πολιτών, ιδίως των νέων, στους θεσμούς». Συμπλήρωσε, δε ότι «στο κόμμα μας πρέπει να πιστωθεί η ακαριαία αντίδραση σε αξιακό επίπεδο και το μήνυμα μηδενικής ανοχής στα ζητήματα διαφθοράς».

Στη συνέχεια, αφού επανέλαβε ότι η θεσμική ιδιότητα της κας Καϊλή ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα για διαγραφή της ως απόρροια της «αξιολόγησης της συμπεριφοράς της ως Δούρειου Ίππου και της σύμπλευσής της με τη ΝΔ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο θέμα των υποκλοπών», διευκρίνησε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν προσπάθησε να καταλογίσει την κ. Καϊλή στη ΝΔ. Είπε απλά κάποιες ιστορικές αλήθειες που είναι λογικό να ενοχλούν».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου αναφέρθηκε στη σημασία της λειτουργίας των θεσμών της δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι «Στους μετά Χριστόν προφήτες, είτε εντός είτε εκτός κόμματος, θα πω ότι δεν μπορούσαμε να ξέρουμε ότι κάτω από την τοποθέτηση της κ. Καϊλή για το Κατάρ υπάρχει διαφθορά. Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργούν οι θεσμοί της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ