ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή δολοφονία στη Ν. Σμύρνη: Οι δύο νεκροί και τα νεότερα στοιχεία της έρευνας

Διπλή δολοφονία στη Ν. Σμύρνη: Οι δύο νεκροί και τα νεότερα στοιχεία της έρευνας
O 44χρονος Armando Organja φέρεται πως ήταν ο στόχος του εκτελεστή ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi

Τις φωτογραφίες και τα ονόματα των δύο Αλβανών που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στη Νέα Σμύρνη έδωσε στη δημοσιότητα αλβανικό ΜΜΕ, την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά μεθοδικά τις έρευνες για να αποκαλύψει το κίνητρο της διπλής δολοφονίας. 

Όπως γράφει το top-channel.tv, πρόκειται για τους Armando Organja (αριστερά), 44 ετών, και τον 41χρονο Kreshnik Çerçizaj (δεξιά)

Ποιος ήταν ο στόχος του εκτελεστή

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί εντόπισαν επτά κάλυκες από εννιάρι πιστόλι στο σημείο και να εκτιμούν πως στόχος του εκτελεστή ήταν ο άνδρας που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, δηλαδή ο 44χρονος Armando Organja.

Ο εν λόγω άνδρας ήταν εκτός φυλακών με περιοριστικούς όρους, καθώς εμπλεκόταν σε υποθέσεις ναρκωτικών, όπλων και ληστείες.

Το γεγονός ότι ήταν ο στόχος του εκτελεστή ενισχύεται από το γεγονός ότι δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι.

Ο δεύτερος νεκρός, που ήταν μαζί του, φαίνεται ότι δέχτηκε τις σφαίρες του εκτελεστή χωρίς να είναι στόχος του.

Σημειώνεται ότι το ποινικό του παρελθόν έχει σχέση με σύλληψη για τυχερά παίγνια και παλαιότερα για οπλοκατοχή.

Η κοπέλα που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αιματηρού περιστατικού και νοσηλεύεται ήταν θαμώνας στο κατάστημα και καθόταν σε διπλανό τραπέζι από αυτό των δύο νεκρών ανδρών.

Τι ερευνούν οι Αρχές

Στο βαρύ ποινικό τους παρελθόν με υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων ψάχνουν οι Αρχές την άκρη του «νήματος».

Τα κυκλώματα της νύχτας, που μπορεί να εμπλέκονται στην εκτέλεση, δεν μένουν εκτός «κάδρου» ερευνών ενώ προκαλεί έκπληξη το ποσό απροκάλυπτα και με ποια υπερβολική άνεση ο δράστης μπήκε στο κατάστημα και εκτέλεσε τα θύματα του μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων πολιτών, που παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τη διπλή δολοφονία.

Πάντως προκαλεί δυσάρεστα συμπεράσματα και το γεγονός ότι κατάφερε να εξαφανιστεί από το σημείο της δολοφονίας πεζός, με τις αρχές να προσπαθούν τώρα να διαπιστώσουν αν είχε συνεργό και πώς μπορεί να απομακρύνθηκε από το σημείο της δολοφονίας.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών θα προσπαθήσουν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας άλλων καταστημάτων για να εντοπίσουν τη διαδρομή του μασκοφόρου δράστη ενώ θα πάρουν και νέες καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στη καφετέρια μιας και χθες ήταν όλοι τους πολύ ταραγμένοι και μπόρεσαν να δώσουν αρχικά απλά τη περιγραφή του περιστατικού.

Για τους περισσότερους από αυτούς, δεν κίνησε, όπως είπαν, καθόλου τη προσοχή τους το γεγονός ότι ο άνδρας με τις φόρμες και τη χειρουργική μάσκα μπήκε στο κατάστημα.

Κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει μόνο όταν άρχισε να πυροβολεί.

Οι περισσότεροι θαμώνες του καφέ προσπάθησαν να κρυφτού και να καλυφθούν κάτω από τα τραπέζια, όπως μαρτυρά και βίντεο που έχει στη διάθεσή του το CNN Greece.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών θα ζητήσουν άρση απορρήτου τόσο για τα κινητά τηλέφωνα των δυο θυμάτων ενώ θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν και κάποιο ενεργοποιημένο κινητό του δράστη.

Το ενδεχόμενο αυτό, όμως, είναι μάλλον απίθανο.

Πάντως θα ρίξουν το… βλέμμα τους και στις φυλακές, καθώς θα ερευνηθεί και η πιθανότητα να εμπλέκεται στη δολοφονία κάποιος κρατούμενος ή να γνωρίζει πτυχές αυτής της εν ψυχρώ δολοφονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ