ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Τι δήλωσε ο Κούγιας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Τι δήλωσε ο Κούγιας
Έπειτα από δύο προθεσμίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί σε απολογία, σήμερα, Τετάρτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στα διακαστήρια έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τετάρτης (21/12) η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Η Πισπιρίγκου, είναι προσωρινά κρατούμενη για τον θάνατο της 9χρονης πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας

Ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για «ακραία δικαστική πλάνη».

Μίλησε για «ενα εξαιρετικό υπερασπιστικό οπλοστάσιο 6 τακτικών ιατροδικαστών όχι ιδιωτών, που υπηρετούν επίσημα ως υπάλληλοι του κράτους σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες», και οι οποίοι ανέφεραν κατηγορηματικά ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών οφείλονται σε παθολογικά αίτια. Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αμέλεια ιατρών ούτε για εγκληματική ενέργεια.

Χαρακτήρισε τις απόψεις Καρακούκη και Καλόγρηα «υποκειμενικές» και ότι «δεν μπορούν να αποτελέσουν υποδομή δικαστικής απόφασης».

Σημειώνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε χθες, Τρίτη (20/12), δια του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια νέο αίτημα στην ανακρίτρια της υπόθεσης, από την οποία ζήτησε να καλέσει σε απολογία συγκεκριμένους επιστήμονες, ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων αλλά και σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση κάποιους από αυτούς.

Το αίτημα έρχεται μετά από αντίστοιχο που είχε υποβάλει σχετικά με εξέταση μαρτύρων το οποίο ικανοποιήθηκε από την Ανακρίτρια.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του κ. Κούγια, έπειτα από όσα κατέθεσαν ειδικοί επιστήμονες «απεδείχθη, έστω και με καθυστέρηση πολλών μηνών, ότι οι τακτικές ιατροδικαστές Αθηνών και Πατρών, κ.κ. Τσάκωνα και Τσιόλα, αλλά και ο τακτικός ιατροδικαστής Πειραιώς κος Τσαντίρης, δικαιώνονται για τις πραγματογνωμοσύνες, τις οποίες είχαν εκδώσει όπου διέγνωσαν θανάτους των δύο αειμνήστων κοριτσιών από παθολογικά αίτια και όχι από εγκληματική ενέργεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ