ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Καταδίκη για το βιασμό 19χρονου ΑμεΑ - Ποινή κάθειρξης 15 και 14 ετών

Ρέθυμνο: Καταδίκη για το βιασμό 19χρονου ΑμεΑ - Ποινή κάθειρξης 15 και 14 ετών
Ομόφωνα κρίθηκε η έφεση και για τους δύο καταδικασθέντες, χωρίς να δύναται να λάβει αναστολή INTIME (ΑΡΧΕΙΟ)

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, σε 68χρονο από τα Χανιά που κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ' εξακολούθηση 20χρονου ΑμεΑ σε χωριό του Δήμου Πλατανιά.

Ταυτόχρονα, ένοχος για συνέργεια σε βιασμό και κακομεταχείριση του 20χρονου κρίθηκε και ο 67χρονος πατέρας του θύματος, με το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Ομόφωνα κρίθηκε η έφεση και για τους δύο καταδικασθέντες, χωρίς να δύναται να λάβει αναστολή.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισαν δύο ιερείς 72 και 44 ετών κι ένα ακόμα άτομο 42 ετών που κρίθηκαν αθώοι από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Υπενθυμίζεται ότι, το θύμα φέρεται να βιαζόταν από τα 14 έως τα 19 του χρόνια, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ neakriti.gr.

Ο 20χρονος, σήμερα ζει σε ασφαλές περιβάλλον. Όταν ήταν σε μικρή ηλικία, η μητέρα του τον εγκατέλειψε, ενώ δεχόταν βάσει του κατηγορητηρίου την απάνθρωπη συμπεριφορά του πατέρα του. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, τον χτυπούσε με τα χέρια του καθημερινά, τον υποχρέωνε να ζει σε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό, χωρίς στρώμα, χωρίς κλινοσκεπάσματα, με ελάχιστα και κουρελιασμένα ρούχα δίπλα στα σκουπίδια, ενώ τις φορές που δεν τον κλείδωνε στο σπίτι, τον έδιωχνε και διανυκτέρευε στην ύπαιθρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ