ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα 2022 - Πυροσβεστικό Σώμα: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί»

Χριστούγεννα 2022 - Πυροσβεστικό Σώμα: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί»
Στόχος της εν λόγω καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σε επαγρύπνηση μας καλεί να βρισκόμαστε το Πυροσβεστικό Σώμα, με την καμπάνια «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί» που κοινοποίησε στο Twitter, το Σάββατο (24/12).

Στόχος της εν λόγω καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς κατά τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να αυξηθούν.

Ενδεικτικά είναι τα προσωρινά αποτελέσματα που κοινοποίησε στις αρχές Δεκεμβρίου (2/12) η Ελληνική Στατιστική Εταιρεία, σύμφωνα με τα οποία από τον Ιανουάριο του 2022 έως και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους σημειώθηκαν συνολικά 8.310 οδικά τροχαία ατυχήματα. Οι νεκροί των τροχαίων αυτών ατυχημάτων ανέρχονται στους 464 ενώ, όπως εμφαίνεται στον πίνακα των προσωρινών αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ οι βαριά τραυματίες ανέρχονται στους 460.

Προσωρινά στοιχεία της έρευνας για τα «Οδικά Τροχαία Ατυχήματα», μηνός Σεπτεμβρίου 2022ΕΛΣΤΑΤ

Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις που αφορούν σε τροχαία ατυχήματα, από το τραγικό δυστύχημα στο Βουκουρέστι, μέχρι και τα επιμέρους τροχαία που λαμβάνουν χώρα ανά την Επικράτεια, δημιουργούν ένα πλαίσιο κατά το οποίο οι οδηγοί θα πρέπει να οδηγούν υπεύθυνα.

Λαμβάνοντας υπόψιν, λοιπόν, τα παραπάνω, κι ενώ μπορεί οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει ένα τροχαίο ατύχημα να ποικίλλουν, η πυροσβεστική εστιάζει σε έναν παράγοντα για τον οποίο οι οδηγοί οχημάτων έχουν την απόλυτη ευθύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ