ΕΛΛΑΔΑ

Όλυμπος: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ανάσυρσης ορειβάτη - Επιχειρεί super puma

Όλυμπος: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ανάσυρσης ορειβάτη - Επιχειρεί super puma
Επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι προσπάθειες ανάσυρσης του ενός εκ των δύο ορειβατών που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο ανήμερα των Χριστουγέννων. 

Στις προσπάθειες συνδράμουν άνδρες της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου, ενώ επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Οι δύο ορειβάτες βρισκόταν στη βάση Λουκιού στον Μύτικα σε ύψος 2.700 μέτρα. Ο ένας από τους δύο συνέχισε για την κορυφή και ο άλλος είπε ότι θα τον περιμένει στο ίδιο σημείο να γυρίσει. Όταν, ο πρώτος, επέστρεψε από την κορυφή δεν βρήκε τον φίλο του και, αφού τον έψαξε στη γύρω περιοχή, και στο καταφύγιο «Αποστολίδη» έστειλε σήμα ότι αγνοείται.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ο ορειβάτης με οδηγίες της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνες προς συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο έχουν γίνει ατυχήματα. Ύστερα από πολύωρη κατάβαση σε δύσκολη περιοχή με πολύ χιόνι, κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του αναίσθητο και ειδοποίησε τις αρχές.

Σημειώνεται ότι ο φίλος του άτυχου ορειβάτη μεταφέρθηκε στο καταφύγιο του Γιόσου Αποστολίδη, καθώς ήταν αδύνατο να παραμείνει στο σημείο, λόγω κινδύνου οξείας υποθερμίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ