Λύτρας: Αν ο 16χρονος δεν ήταν Ρομά, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός
Στον θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας του ανηλίκου, Απόστολος Λύτρας, επισημαίνοντας ότι «αν δεν ήταν Ρομά και ήταν ένα παιδί που ήταν στο κολέγιο, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός».
Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι ο αστυνομικός δεν μπορεί να μιλάει για άμυνα εφόσον «κυνηγούσε ένα 16χρονο παιδί μαζί με άλλους συναδέλφους του».
Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι «είχε να κάνει πολλές διαδικασίες με βάση την εκπαίδευση που έχει κάνει σαν αστυνομικός, μέχρι να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει».
Παραλλήλισε μάλιστα την υπόθεση με εκείνη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναφέροντας ότι «οι ίδιες δικαιολογίες είχαν ακουστεί και τότε. Ο αστυνομικός είχε πει τότε ότι φοβήθηκε επειδή είδε πολλά άτομα μαζί».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά
Η GameStop προτείνει εξαγορά-μαμούθ της eBay έναντι 55,5 δισ. δολαρίων
13:54
OMODA 9 SHS-P: Η νέα ναυαρχίδα που φέρνει την υβριδική τεχνολογία σε άλλο επίπεδο
13:48
Εκτίναξη 5% στο brent μετά το Ιρανικό πλήγμα σε αμερικανική φρεγάτα - Νέο υψηλό τετραετίας
13:46
Στρατηγική συνεργασία του Ομίλου IMITHEA με τη Roche Diagnostics
13:46