ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά
Ο εισαγγελέας είχε ασκήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον 34χρονο αστυνομικό EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Ελεύθερος με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την συμπληρωματική απολογία του στον ανακριτή, ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατά τη διάρκεια καταδίωξης πυροβόλησε θανάσιμα στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε ασκήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον 34χρονο αστυνομικό. Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης είχε αποφασίσει ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, στην απολογία του ο 34χρονος επανέλαβε όσα είχε πει και στην πρώτη απολογία και απάντησε σε συμπληρωματικές ερωτήσεις. Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε αν γνώριζε ότι ο 16χρονος ήταν Ρομά δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν ήξερα. Η δεύτερη ερώτηση που δέχτηκε ήταν ποια σφαίρα βρήκε τον 16χρονο.

«Ήταν υποχρεωμένοι ο εισαγγελέας και ο ανακριτής να επιβάλουν το ίδιο μέτρο. Δεν θα μπορούσε να αλλάξει», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 34χρονου αστυνομικού Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ανακριτής είναι ήδη σε συνεργασία με ειδικό εργαστήριο για το υλικό που προήλθε από τις κάμερες προκειμένου να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη, ενώ θα γίνει ειδική βαλλιστική έρευνα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης τόνισε ότι η «δικαιοσύνη αποφάσισε και οφείλουν οι πάντες να σεβαστούν την απόφαση αυτή». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες στους αστυνομικούς και να ενισχυθεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμούς «έτσι ώστε οι αστυνομικοί να έχουν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ