ΕΛΛΑΔΑ

Ίλιον: «Έτσι ήξερα ότι θα αρχίσει ο βιασμός» - Τι είπε ο 15χρονος - Προς νέα εντάλματα σύλληψης

Ίλιον: «Έτσι ήξερα ότι θα αρχίσει ο βιασμός» - Τι είπε ο 15χρονος - Προς νέα εντάλματα σύλληψης
Σύμφωνα με τον 15χρονο υπήρχαν κι άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στο βιασμό, αλλά δεν έχουν συμμετάσχει ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME - CNN Greece

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η περιγραφή του 15χρόνου για τον ομαδικό βιασμό του από ανήλικους στο Ίλιον, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης, πέραν των συνολικά έξι ατόμων, που έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται συνολικά 6 εντάλματα σύλληψης για κορίτσια και δύο αγόρια, ο ένας εκ των οποίων, φέρεται να είναι ο πιο σκληρός της παρέας και ενδέχεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον 15χρονο, μπροστά στους συστηματικούς βιασμούς του βρίσκονταν και άλλα παιδιά, χωρίς να συμμετέχουν στη βίαιη πράξη. Ο ίδιος έκανε λόγο για τέσσερα κορίτσια.

«Θες κι εσύ;», ήταν η ερώτηση που είχαν κάνει οι κακοποιητές σε ένα από τα κορίτσια, σύμφωνα με το Mega.

«Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στο βιασμό, αλλά δεν έχουν συμμετάσχει. Είναι 4 κορίτσια. Η (…) είναι 14 χρονών και άλλες δύο είναι 15 χρονών. Για την 4η δεν ξέρω. Αυτά τα κορίτσια δεν τα είχαν ενοχλήσει ποτέ τα αγόρια. Όμως θυμάμαι μια φορά, που μου είπε ένα από τα κορίτσια, ότι όταν συνέβαινε αυτό σε μένα, τα αγόρια την ρώτησαν αν θέλει και αυτή. «Θες κι εσύ;», της είπανε. Δεν ξέρω γιατί το είπαν αυτό, γιατί δεν τους είπε κάτι για να ενοχληθούν», δήλωσε ο 15χρονος.

Στη συνέχεια ο 15χρονος αποκάλυψε πως μόλις άκουγε μία συγκεκριμένη φράση, τότε καταλάβαινε πως ξεκινούσε το μαρτύριό του.

«Μου έλεγαν: «Πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι». Όταν το έλεγαν αυτό σήμαινε ότι θα άρχιζαν να το κάνουν (σ.σ.: βιασμό). Φώναζα και τους έλεγα: σταματήστε, σταματήστε. Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν άκουγαν», είπε ο 15χρονος.

«Ένας από αυτούς με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω. Με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα: «άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ», αλλά συνέχιζε. Όλο αυτό άλλες φορές κρατούσε λίγο, άλλες φορές κρατούσε πολύ. Σταματούσε μόνο όταν το αποφάσιζαν εκείνοι, ό,τι κι αν έλεγα εγώ», πρόσθεσε.

Τα μηνύματα πανικού των συλληφθέντων

Τα μηνύματα πανικού που αντάλλαξαν οι κατηγορούμενοι, όταν έμαθαν πως ο 15χρονος μίλησε στις αστυνομικές αρχές και προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα βίντεο από τα κινητά τους τηλέφωνα, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή T-Live του Alpha.

«Ποιος άλλος τα έχει ρε…; "Εγώ τα έχω, αλλά δε τους έχω δει για να έδειξα κάτι, ούτε θα τα έδειχνα… Μπορεί να πέρασαν από κανένα… και να τα έδειξε ο…" "Ο … δε νομίζω με τίποτα" "Ωραία, σβήστα γιατί θα μας…" "Ούτε ο… νομίζω" "Γιατί τι σου είπαν; "Δε μου είπανε κάτι αλλά το δικό μου insta θέλει». Είναι μερικά από τα μηνύματα που αντάλλαξαν οι ανήλικοι.

Προφυλακιστέοι και οι άλλοι δύο ανήλικοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και άλλοι δύο ανήλικοι που φέρονται να εμπλέκονται στον ομαδικό βιασμό 15χρονου στο Ίλιον.

Για την πρωτοφανή υπόθεση έχουν συλληφθεί συνολικά έξι άτομα ενώ το δρόμος προς τη φυλακή πήραν πέντε εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται πως την παραμονή των Χριστουγέννων προφυλακίστηκαν τρεις εκ των τεσσάρων ανήλικων που κρίθηκαν να απολογηθούν για την ίδια υπόθεση ενώ ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Και αυτό γιατί για λίγες ημέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Ένας ακόμη ανήλικος φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Αλβανία -τον τόπο καταγωγής του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στον ανήλικο επιβλήθηκαν οι όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

Στις απολογίες τους, οι ανήλικοι φέρονται να αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι ωστόσο ότι υπήρξε βιασμός του 15χρονου.

Έκαναν, μάλιστα, λόγο για σεξουαλικές πράξεις στο πλαίσιο «ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους» χωρίς τη χρήση απειλής ή βίας.

Οι φωτογραφίες – ντοκουμέντο και τα επόμενα βήματα της έρευνας

Το προφίλ των… βίαιων και αδίστακτων έχτιζαν καθημερινά -ακόμα και μέσα και από τις προσωπικές τους σελίδες στα social media- τα έξι μέλη της συμμορίας ανηλίκων, που κατηγορούνται για το βιασμό του 15χρόνου στο Ίλιον.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece, όπλα και ναρκωτικά ήταν αποτυπωμένα στα προφίλ τους με στόχο να «στέλνουν» και να ανάλογα μηνύματα.

Όπως όλα δείχνουν, ήθελαν με κάθε τρόπο να δηλώνουν την επιβολή που είχε η συμμορία ενώ δεν δίσταζαν να ανεβάζουν και φωτογραφίες με ναρκωτικά, δηλώνοντας έτσι ότι ήδη είχαν ξεκινήσει επαφές με άτομα που εμπορεύονται χασίς.

321688889_843674153553033_2547450905269529445_n-1.jpg
Οι ανήλικοι ήθελαν να χτίσουν προφίλ «σκληρών» στα κοινωνικά δίκτυα / CNN Greece

Άλλωστε, σε έρευνα στο σπίτι του ενός κατηγορουμένου βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών.

Τα κινητά τηλέφωνα όλων των κατηγορουμένων βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναλύονται, καθώς έχουν καταγεγραμμένα στις μνήμες τους τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι.

Το βίντεο στο οποίο είχαν καταγράψει τη κτηνώδη πράξη τους στο 15χρόνο θύμα, είχε αρχίσει να διακινείται από κινητό σε κινητό και τώρα οι αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν οι κατηγορούμενοι είχαν αναφερθεί στο θέμα του βιασμού στα μεταξύ τους μηνύματα, τα οποία μπορούν να ανακληθούν στα εργαστήρια ακόμη και αν έχουν σβηστεί.

Ναρκωτικά και όπλα στα προφίλ τους / CNN Greece

Πάντως όσο η έρευνα προχωρά, τόσο πιο πολύ οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρξαν οπαδικές διάφορες ανάμεσα στους δράστες και το θύμα, καθώς όλοι ανήκουν στην ίδια ομάδα και μέχρι στιγμής κανένα στοιχεία δεν δείχνει τέτοια κίνητρα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών αναζητούν και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας -ακόμα και τα κορίτσια που ήταν μπροστά στο βιασμό χωρίς να αντιδράσουν ή να το καταγγείλουν.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν ορθώσει ένα τείχος συμπαράστασης στο 15χρόνο παιδί που προσπαθεί να βρει το κουράγιο να αφήσει πίσω του το «Γολγοθά» που ανέβηκε και κυρίως να νιώσει ασφάλεια και να πεισθεί ότι η συμμορία αυτή δε μπορεί πια να τον βλάψει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ