ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 15χρονου: Προθεσμία έλαβε ο όγδοος κατηγορούμενος

Βιασμός 15χρονου: Προθεσμία έλαβε ο όγδοος κατηγορούμενος
Φωτογραφία αρχείου από μεταγωγή ανήλικου στα Δικαστήρια για την υπόθεση βιασμού 15χρονου στο Ίλιον ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ / INTIME

Προθεσμία να απολογηθεί στις 9 Ιανουαρίου ζήτησε και έλαβε ο όγδοος κατηγορούμενος για τη φρικιαστική υπόθεση ομαδικού και κατά συρροήν βιασμού ενός 15χρονου από το Ίλιον. 

Την προθεσμία ζήτησε και έλαβε προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Πρόκειται για έναν 17χρονο Έλληνα, ο οποίος δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο προσήλθε αργότερα στις Αρχές με το δικηγόρο του.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη, προφυλακίστηκε άλλος ένας 15χρονος για τη φρικιαστική υπόθεση – ο έκτος κατά σειρά.

Ένας ανήλικος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς για λίγες ημέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Ο έφηβος, που έλαβε σήμερα προθεσμία, φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ήταν παρών μόνο στο τελευταίο περιστατικό κακοποίησης του παιδιού, που έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Είπε, επίσης, πως προσπάθησε να το σταματήσει.

Ωστόσο, ο 15χρονος καταγγέλλων φέρεται να έχει κατονομάσει τον εν λόγω έφηβο ως ένα από τα άτομα που συμμετείχαν ενεργά στο βιασμό του.

Παράλληλα, φέρεται να ήταν το πρόσωπο που μοίραζε τα βίντεο με τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

«Το έστειλα με τη σειρά μου σε δύο άτομα συμμαθητές μου. Κατά το χρόνο που απέστειλα το σχετικό αρχείο δεν είχα την παραμικρή σκέψη ότι αυτό που κάνω συνιστά μορφή διακίνησης πορνογραφίας» τόνισε ο ανήλικος στο απολογητικό του υπόμνημα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ