ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: «Γιατί είναι ακόμη ελεύθεροι» - Αδελφή και θεία της 12χρονης ξεσπούν για ολιγωρία των Αρχών

Σεπόλια: «Γιατί είναι ακόμη ελεύθεροι» - Αδελφή και θεία της 12χρονης ξεσπούν για ολιγωρία των Αρχών
«Θέλουμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι που έκαναν τόσο κακό στην αδελφή μου και να βγει η μητέρα μας από την φυλακή» λέει η αδελφή της 12χρονης INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την πολύμηνη σιωπή της έσπασε η ενήλικη αδελφή της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια, μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και βρίσκεται ακόμη υπό αστυνομική διερεύνηση.

«Είμαι χαρούμενη που έχω μαζί μου την αδελφή μου, που καταφέραμε να την βγάλουμε από το ''Χαμόγελο'' και να την έχουμε μαζί μας. Όλα τα παιδιά είμαστε στο πλάι της μητέρας μας και τη στηρίζουμε. Πιστεύουμε στην αθωότητά της και πρέπει να βγει από την φυλακή. Δεν φταίει, η μητέρα μας πάντα μας στήριζε και μας προστάτευε», είπε στον ΑΝΤ1 η αδελφή της 12χρονης, που είναι το μεγαλύτερο από τα παιδιά της οικογένειας.

Σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, η 12χρονη πέρασε τις γιορτές μακριά από την Αθήνα και τα υπόλοιπα αδέλφια της, αλλά παρέμεινε στο νησί όπου διαμένει η θεία της, η γυναίκα από την οποία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, μιλά τηλεφωνικά με τη μητέρα της από τις φυλακές όπου κρατείται, όμως βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, νιώθοντας ενοχές για τις αποκαλύψεις που οδήγησαν και στην προφυλάκιση της μητέρας της.

Δεν υποστηρίζεται ακόμα από παιδοψυχολόγο, ενώ μετά τις γιορτές αναμένεται να ξεκινήσει μαθήματα με κατ' οίκον διδασκαλία. Τόσο η μεγάλη της αδελφή, όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς της 12χρονης κάνουν έκκληση στις Αρχές να επιταχύνουν τις έρευνες, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν, άτομα που η 12χρονη έχει υποδείξει ως δράστες, παραμένουν ακόμη ελεύθερα.

«Θέλουμε να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι που έκαναν τόσο κακό στην αδελφή μου και να βγει η μητέρα μας από την φυλακή. Γιατί σταμάτησε η έρευνα; Γιατί μένουν άτομα που έχει ''δείξει'' η αδελφή μου ακόμα ελεύθερα;» τονίζει η αδελφή της 12χρονης.

Θεία 12χρονης: «Το παιδί έκανε ό,τι έλεγε ο Μίχος - υπάρχει μήνυμα που το αποδεικνύει»

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε και η θεία του 12χρονου παιδιού από τον Κολωνό. Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος ήταν αυτός που έμπλεξε το παιδί στη φρικιαστική υπόθεση, ενώ ισχυρίστηκε πως υπάρχει και μήνυμα που το αποδεικνύει.

Η θεία του παιδιού, μιλώντας στον Alpha, σημείωσε ότι οι ισχυρισμοί του Μίχου πως πριν από αυτόν το θύμα είχε γνωρίσει κάποιον άλλο άνδρα με όνομα «Γιώργος» και ότι εκείνος την εξέδιδε, είναι ψευδείς.

«Φυσικά και όχι. Το έχω ρωτήσει 100 φορές το παιδί. Υπάρχει το μήνυμα που αποδεικνύει τα πάντα, ότι ο Μίχος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πείραξε το παιδί. Από την πρώτη εβδομάδα, της έδινε λεφτά», αναφέρει αρχικά η θεία της 12χρονης».

«Το περίεργο είναι ότι αυτός τώρα φαίνεται ελεύθερος, ενώ στο παιδί έλεγε ότι είναι παντρεμένος και ότι έχει και ένα γιο. Τον είχε δει και τον είχε ρωτήσει "τι είναι αυτός" και είπε ο γιος του. Αυτό που μας τρελαίνει τελείως είναι ότι οι Αρχές ψάχνουν τώρα, και λένε ότι δεν βρήκαν τίποτα. Τι να του βρουν μετά από σαράντα μέρες; Αυτός είχε καλύψει πάρα πολύ καλά τα στοιχεία. Όταν έλεγε στο παιδί ότι ''δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα οι δικοί σου και ό,τι και να γίνει θα σας πάρω και εσάς φυλακή'', τα είχε καλύψει όλα ο άνθρωπος. Εννοείται πως έλεγε στο παιδί τι να κάνει και ''όταν πας σπίτι θα κάνεις αυτό''».

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς του Μίχου, ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα ραντεβού που είχαν κλειστεί με τη 12χρονη, η γυναίκα απάντησε πως, «Άρα, το παιδί τα έκανε μόνο του; Πάει τώρα δηλαδή να χρεώσει ποιον; Την οικογένεια; Ποιον πάει να χρεώσει; Και αν ήταν έτσι, η οικογένεια θα πεινούσε; Θα έπαιρναν 20 και 30 ευρώ; Αυτός πήγε πάνω στο παιδί μέσω του Μίχου… που ήταν πελάτης εκεί στο super market… Μετά από τον Μίχο».

Για το αν έχει επικοινωνία η 12χρονη με τη μητέρα της, η γυναίκα απάντησε ότι ακόμα, δεν έχει ξεκινήσει από την πλευρά της οικογένειας καμία δραστηριότητα, καθώς και ότι το παιδί, για την ώρα, δεν πηγαίνει στο σχολείο του. «Περιμένουμε ακόμα… Δώσαμε τόπο, επειδή τώρα είναι οι γιορτές, περιμένω τώρα μετά τις γιορτές να δω τι θα γίνει. Γενικώς, δεν έχει γίνει τίποτα. Ούτε για εμένα υπάρχει υποστήριξη εδώ ψυχολογική», είπε.

«Το παιδί έκανε ό,τι της έλεγε να κάνει»
Σύμφωνα με τα όσα η ίδια είπε, ο Μίχος προσπαθεί να καλύψει κάποιον. «Το παιδί έκανε ό,τι της έλεγε να κάνει. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω και αυτό που βλέπω είναι ότι ο άνθρωπος αυτός κάποιον καλύπτει πολύ μεγαλύτερο από όλους αυτούς που συζητάμε τώρα. Αυτά είναι τα μικρά τα ψάρια», σημείωσε και είπε ότι, είναι σημαντικό, η μητέρα του παιδιού να βγει από τη φυλακή. «Και αυτό που θέλουμε να ακουστεί πάρα πολύ και να πούμε εμείς τα στοιχεία που έχουμε είναι αυτό που συμβαίνει με τη μάνα. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν είπαμε να βγει έξω και να πάρει τα παιδιά της και να είναι όλα μια χαρά. Να βγει έξω η γυναίκα… Να ξέρετε, τα παιδιά… Δεν μπορεί οκτώ παιδιά να την υποστηρίζουν, να κλαίνε, να είναι όλα σε άσχημη κατάσταση. Ένα από όλα θα έλεγε ότι “η μάνα μας δεν ήταν καλή”. Και δεν ισχύει αυτό που λένε, ότι όλα τα παιδιά υποστηρίζουν τις μάνες».


Η ίδια υπογράμμισε ότι το κορίτσι μιλάει με την προφυλακισμένη μητέρα του. «Φυσικά και μιλάει. Όλα παραπονιούνται και είναι όλα σε άθλια κατάσταση. Η μητέρα της, της μιλάει ξέρετε τώρα πώς, σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να είναι όλα εντάξει. Το παιδί μου… και ότι “σε αγαπάω, σε αγαπάμε, σε αγαπάμε”», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ