ΕΛΛΑΔΑ

Qatar Gate - Εύα Καϊλή: Νέα προσπάθεια των δικηγόρων της για αποφυλάκιση υπό όρους

Qatar Gate - Εύα Καϊλή: Νέα προσπάθεια των δικηγόρων της για αποφυλάκιση υπό όρους
Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, υποδέχθηκε τη νέα χρονιά μέσα στις φυλακές του Χάρεν European Union

 Νέο κύμα εξελίξεων φέρνουν οι πρώτες μέρες του χρόνου στην υπόθεση του Qatar Gate στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, την αντικατάσταση της προσωρινής φυλάκισης της πρώην ευρωβουλευτού με απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους, επιδιώκουν οι δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Ανδρέας Ριζόπουλος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚAΪ, οι περιοριστικοί όροι θα περιλαμβάνουν «βραχιολάκι» και κινητό τηλέφωνο τα οποία θα παρακολουθούνται επί 24ωρου βάσεως από τις βελγικές Αρχές.

Η προσπάθεια των δικηγόρων της για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους θα γίνει πριν από τις 20 Ιανουαρίου οπότε προβλέπεται η κ. Καιλή να πάει ξανά στο δικαστικό μέγαρο για να βρεθεί ενώπιων των βελγικών δικαστικών Αρχών. Οι δικηγόροι της θα στηριχθούν στο γεγονός πως ο ανακριτής -σύμφωνα με τους ίδιους- είχε αναφέρει πως δεν είχε στοιχεία για δωροδοκία σε βάρος της κ. Καϊλή.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποδέχθηκε τη νέα χρονιά μέσα στις φυλακές του Χάρεν. Η ίδια έχει ζητήσει πολλές φορές να δει την κόρη της. Όμως το αίτημά της δεν έχει ικανοποιηθεί.

Πότε και πώς θα δει η Εύα Καϊλή το παιδί της στη φυλακή

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο λόγος που δεν βλέπει το παιδί της η Εύα Καϊλή είναι εξαιτίας μιας εσωτερικής διαδικασίας της φυλακής που απαιτεί την παρουσία τριών υπαλλήλων. Και τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι διαθέσιμοι λόγω των γιορτών και των αδειών που έχουν δοθεί. Τις επόμενες ημέρες η Εύα Καϊλή θα δει την 22 μηνών κόρη της Αριάδνη σε ειδικό χώρο που μοιάζει σαν τάξη νηπιαγωγείου.

Πρωτοχρονιά στις φυλακές με μία τηλεόραση

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, υποδέχθηκε το νέο έτος μέσα στις φυλακές του Χάρεν, συντροφιά με μία τηλεόραση και επικοινωνώντας με ελάχιστα άτομα μέσω του τηλεφώνου που έχει στο κελί και το οποίο, φυσικά, παρακολουθείται. Γνωρίζει ότι είναι σε πολύ δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο και ελπίζει στην επόμενη ακρόασή της. Η επανεξέταση της θα γίνει γύρω στις 20 Ιανουαρίου.

Ακόμη, έχει ζητήσει πολλές φορές να δει την κόρη της, με τις αρχές να ισχυρίζονται έλλειψη προσωπικού στις φυλακές όπου κρατείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ