ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Καλύπτει τους δράστες ο 35χρονος Ρομά - «Μόνος μου γονάτισα»

Πάτρα: Καλύπτει τους δράστες ο 35χρονος Ρομά - «Μόνος μου γονάτισα»
Ο 35χρονος δήλωσε ακόμη, πως πηγαίνει συχνά στην συγκεκριμένη επιχείρηση, ώστε να αναζητήσει παλιά υλικά pelop.gr

Να καλύψει τους δράστες που τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς τον ανάγκασαν να πει γονατιστός τα κάλαντα και του έβαλαν φωτιά, προσπάθησε ο 35χρονος Ρομά από την Πάτρα, κατά την κατάθεσή του στην Ασφάλεια Πατρών.

Ειδικότερα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφονται, πως είχε καταναλώσει αλκοόλ και πως γονάτισε μόνος του. Δεν απάντησε στην ερώτηση ποιος του έβαλε φωτιά, όπως φαίνεται καθαρά στις εικόνες από το περιστατικό.

Ο 35χρονος δήλωσε ακόμη, πως πηγαίνει συχνά στην συγκεκριμένη επιχείρηση, ώστε να αναζητήσει παλιά υλικά.

Η αστυνομία στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης θα αναζητήσει υλικό για την υπόθεση και θα το παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις εικόνες κακοποίησής του που έγιναν μάλιστα και story στο Instagram, παρενέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δίνοντας εντολή για διερεύνηση του σοκαριστικού περιστατικού σε βάθος.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο 35χρονος πήγε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σε επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα για να κερδίσει μερικά χρήματα. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη σύμφωνα με το pelop, άρχισαν να τον περιγελούν και του πρότειναν να πει τα κάλαντα γονατιστός.

Ο Ρομά υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει να τραγουδά «Αρχιμηνιά και Αρχιχρονια». Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταματά εκεί. Ένας από την παρέα, του πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και του βάζει φωτιά.

Κάποιος άλλος, βιντεοσκοπεί τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες. Ο Ρομά, αρχίζει να ουρλιάζει. Προσπαθεί να τις σβήσει και ευτυχώς τα καταφέρνει γρήγορα, γλυτώνοντας από εγκαύματα, την τελευταία στιγμή. Αρχίζει τις φωνές, διαμαρτύρεται, απειλεί με μηνύσεις. Η παρέα προσπαθεί, πια, να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ