ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα κατάθεση «φωτιά» του 19χρονου για τον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα κατάθεση «φωτιά» του 19χρονου για τον πατέρα Αντώνιο
Ο 19χρονος βασικός μάρτυρας κατηγορίας για τον πατέρα Αντώνιο, έδωσε τη δεύτερη κατάθεσή του στην Εισαγγελέα Ανηλίκων την 1η Δεκεμβρίου INTIME / ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Νέα στοιχεία «φωτιά» για τον πατέρα Αντώνιο και την «Κιβωτό του Κόσμου» κατέθεσε στις Αρχές ο 19χρονος που ήταν και ο πρώτος που τον κατήγγειλε για ασέλγεια. Στη δεύτερη κατάθεσή του περιέγραψε περιστατικά που προκαλούν σοκ. Ο πρώην επικεφαλής του Οργανισμού την ερχόμενη Δευτέρα (9/1) θα δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος στη Δικαιοσύνη. 

Ο 19χρονος, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας για τον πατέρα Αντώνιο, έδωσε τη δεύτερη κατάθεσή του στην Εισαγγελέα Ανηλίκων την 1η Δεκεμβρίου. Σε αυτή περιέγραψε όμως, όχι μόνο ασελγείς πράξεις, αλλά και περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης:

«Όσο περνούσε ο καιρός, εκτός από το να με χαϊδεύει (...) είχε αρχίσει να μου (...). Μου κατέβαζε το παντελόνι και το εσώρουχο από την πίσω μεριά (...)», φέρεται να κατέθεσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεχόταν ακριβά δώρα από τον πατέρα Αντώνιο που έφθαναν ακόμα και τα 800 ευρώ. Πιστεύει, όπως είπε, ότι ο ιδρυτής και εμπνευστής της ΜΟΚ έχει πειράξει και άλλα παιδιά, ενώ περιέγραψε ακόμα ένα περιστατικό:

«Ένα πρωί που του πήγα το πρωινό, επειδή νύσταζα πολύ ξάπλωσα στον καναπέ και με πήρε ο ύπνος. Συνειδητοποίησα ότι ο πάτερ είχε βγάλει το μαξιλάρι πάνω στο οποίο κοιμόμουνα και είχε βάλει το κεφάλι μου, πολύ κοντά στα γεννητικά του όργανα».

Πατέρας Αντώνιος: «Υπάρχουν στοιχεία για κάθε καταγγελία»

Από την πλευρά του, ο πατέρας Αντώνιος ισχυρίζεται, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ότι θα δοθούν στη Δικαιοσύνη στοιχεία και χρονικά άλλοθι για κάθε καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του.

Μέχρι στιγμής 30 μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση. Ανάμεσά τους και ένας 18χρονος που ζει σήμερα στην Ολλανδία, ο οποίος περιέγραψε ότι τον χτύπησαν άγρια μετά από περιστατικό κλοπής σε δομή: «Όσο με χτυπούσαν τους φώναζα να σταματήσουν. Τους έλεγα ότι πονάω και ότι δεν αντέχω άλλο και αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι ή θα παραδεχτείς ότι εσύ έκλεψες τα λεφτά ή θα σε σκοτώσουμε».

Από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου υποστηρίζουν ότι ορισμένοι από τους καταγγέλλοντες είχαν μπλεξίματα με τον νόμο. Όπως αναφέρει ο διευθυντής του ekklisiaonline, ένας από τους ανθρώπους που τον κατηγορούν και ήταν στο πολύ στενό περιβάλλον του είχε μία πολύ έντονη παραβατική συμπεριφορά:

«Είχε εμπλακεί σε μία υπόθεση, ενώ ήταν φιλοξενούμενος της δομής, και τον έσωσε και τον βοήθησε και μπήκε μπροστά ο πατέρας Αντώνιος».

Ο πατέρας Αντώνιος τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα κληθεί ως ύποπτος να δώσει εξηγήσεις: για τις κατηγορίες της ασέλγειας κατά συρροή και ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες ανηλίκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ