ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση με επιτήρηση σχολείου για bullying σε 14χρονη μαθήτρια

Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση με επιτήρηση σχολείου για bullying σε 14χρονη μαθήτρια
Εκτός από την προκαταρκτική έρευνα, οι μαθητές θα βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους freepik.com

Υπό εισαγγελική επιτήρηση θα βρίσκεται με την επανέναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, το Γυμνάσιο της Αργαλαστής στον Βόλο, μετά το σοβαρό περιστατικό βίας σε 14χρονη μαθήτρια που αποκάλυψε ότι δεχόταν bullying από τουλάχιστον τέσσερις συμμαθητές της εδώ και δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και βιαιοπραγίες ήταν επί δύο χρόνια η ζωή της 14χρονης στο σχολείο.

Σύμφωνα με το gegonota news, οι γονείς όλων των εμπλεκομένων μαθητών, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για το bullying και τις σοβαρές καταγγελίες για όσα φέρονται να εκτυλίσσονται στον σχολικό χώρο.

Μάλιστα, είχαν ως αποτέλεσμα και τον σοβαρό τραυματισμό της 14χρονης, κάτι που οδήγησε το θύμα στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι που «θα χρησιμοποιούσε είτε για αυτοάμυνα είτε εναντίον της», όπως η ίδια είχε καταθέσει.

Εκτός από την προκαταρκτική έρευνα, οι μαθητές θα βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους.

Υπό παρακολούθηση και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, ενώ εάν προκύψουν νέα περιστατικά θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου ανηλίκου ή ενηλίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ