ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεά οργάνων του 6χρονου από τα Γρεβενά που υπέστη ανακοπή

Δωρεά οργάνων του 6χρονου από τα Γρεβενά που υπέστη ανακοπή
Οι γονείς του 6χρονου συναίνεσαν στην δωρεά οργάνων, αναφέροντας ότι επιθυμούν να σωθούν άλλα παιδιά μέσα από τον θάνατο του δικού τους αγοριού EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟ)

Σε δωρεά οργάνων του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά που υπέστη ανακοπή θα προχωρήσει η οικογένεια του άτυχου παιδιού η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου (7/1)

Ειδικότερα, για την διαδικασία της δωρεάς έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και ακολουθείται το πρωτόκολλο.

Σημειώνεται ότι, ομάδα γιατρών από Ιταλία και Ελλάδα θα μεταβούν μέχρι το πέρας της ημέρας του Σαββάτου (7/1) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα του μικρού παιδιού.

Το ήπαρ, η καρδιά και ίσως οι πνεύμονες πρόκειται να παραχωρηθούν σε λήπτες στη Ιταλία, ενώ οι κερατοειδής και τα νεφρά σε λήπτες στην Ελλάδα.

Οι γονείς του 6χρονου συναίνεσαν στην δωρεά οργάνων, αναφέροντας ότι επιθυμούν να σωθούν άλλα παιδιά μέσα από τον θάνατο του δικού τους αγοριού.

Ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ανέφερε πως «υποκλινόμαστε στους γονείς του παιδιού και στον μικρό Θωμά από τα Γρεβενά που θα δώσει ζωή σε άλλα παιδιά που χαροπαλεύουν σε κάποια εντατική».

Η περιπέτεια υγείας του 6χρονου

Το απόγευμα της Τρίτης (3/01) το 6χρονο αγοράκι από τα Γρεβενά υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε εγκαίρως στο σπίτι του παιδιού και του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου και διασωληνώθηκε.

Στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο οποίο επέβαινε και γιατρός, αναχώρησε στις 10:30 το βράδυ από τα Γρεβενά.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διακομιδής, το ασθενοφόρο χάλασε την ώρα που κινούνταν στην Ιονία Οδό. Ειδοποιήθηκε άλλο ασθενοφόρο που παρέλαβε αμέσως το 6χρονο αγόρι, συνεχίζοντας την μεταφορά του προς το νοσοκομείο της Πάτρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ