ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός - Μυτιλήνη: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 9/1 - Έλεγχοι για ζημιές σε κτήρια

Σεισμός - Μυτιλήνη: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 9/1 - Έλεγχοι για ζημιές σε κτήρια
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Δυτική Μυτιλήνη τη Δευτέρα λόγω του σεισμού των 4,7 Ρίχτερ Intime News

Με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Μυτιλήνης, Ταξιάρχη Βέρρου, θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, προκειμένου να ελεγχθούν από κλιμάκια μηχανικών για τυχόν ζημιές μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ.

Επίσης, και βάσει των πρώτων αυτοψιών στα δημόσια κτήρια -κατά κύριο λόγο στις περιοχές του Μανταμάδου, της Κάπης, της Πελόπης, της Στύψης, του Λεπετύμνου και της Αργένου στη βόρεια Μυτιλήνη, ειδικό κλιμάκιο μηχανικών που θα φτάσει στη Μυτιλήνη από την Αθήνα τη Δευτέρα, θα προβεί στους απαραίτητους ελέγχους.

Στο μεταξύ πριν από λίγο έγιναν γνωστές ζημιές στο χωριό Λεπέτυμνος το οποίο θεωρείται ότι βρίσκεται «πάνω» στο πρωινό σεισμικό επίκεντρο. Τόσο στο νηπιαγωγείο του χωριού, στα γραφεία της κοινότητας και στο ιατρείο όσο και σε περισσότερα από 10 σπίτια, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Θέμη Καμμένου, διαπιστώθηκαν ρηγματώσεις που χρήζουν έλεγχο.

Να σημειωθεί ότι μικρές ζημιές έχουν αναφερθεί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη. Επιπλέον, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων από τα πρανή των γύρω βουνών στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Ο Δήμαρχος της περιοχής, Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ