ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Σήμερα η απολογία του - Τι θα υποστηρίξει

Πέτρος Φιλιππίδης: Σήμερα η απολογία του - Τι θα υποστηρίξει
Μετά την απολογία του κατηγορουμένου, αναμένεται τις επόμενες ημέρες με ενδιαφέρον η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Τη δική του εκδοχή για τις ειδεχθείς κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος (έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του) δίνει σήμερα μέσα από την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης, δέκα μήνες μετά από την έναρξη της πολύκροτης όσο και επεισοδιακής δίκης του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός και θιασάρχης, ο οποίος βρισκόταν επί δώδεκα μήνες σε καθεστώς προφυλάκισης για την υπόθεση, καλείται να αντικρούσει το «βαρύ κατηγορώ» τριών γυναικών, οι οποίες περιέγραψαν ενώπιον δικαστών και ενόρκων (είτε δημόσια, είτε κεκλεισμένων των θυρών) πράξεις σεξουαλικής βίας και κακοποίησης σε βάρος τους από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η απολογία του κατηγορουμένου, η οποία ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί σήμερα, αναμένεται να κινηθεί στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχε χαράξει από την πρώτη μέρα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι εν λόγω καταγγελίες. Δηλαδή θα υποστηρίξει ότι υφίσταται κίνητρο κατασυκοφάντησής του προκειμένου οι καταγγέλλουσες να αποκτήσουν οι ίδιες δημοσιότητα και από την άλλη να βλάψουν την υπόληψή του ως καλλιτέχνη και οικογενειάρχη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Πέτρος Φιλιππίδης βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές μέσα στο καμαρίνι του, ενώ αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014, με τις οποίες φέρεται να είχε συναντηθεί επίσης με επαγγελματική πρόφαση.

Πέραν των τριών καταγγελλουσών στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί περιγράφοντας συγκεκριμένα γεγονότα αλλά και σκιαγραφώντας το προφίλ της προσωπικότητας του Πέτρου Φιλιππίδη. Μεταξύ αυτών που προσήλθαν και κατέθεσαν στο δικαστήριο ήταν η Κάτια Δανδουλάκη, η Εβελίνα Παπούλια, η Λένα Δροσάκη και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Αντίθετα, στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη βρίσκονται από την πρώτη ημέρα της δίκης η σύζυγός του Ελπίδα Νινού και ο γιος του.

Μετά την απολογία του κατηγορουμένου, αναμένεται τις επόμενες ημέρες με ενδιαφέρον η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Τι είχε υποστηρίξει

Υπενθυμίζεται ότι στο απολογητικό υπόμνημα που είχε προσκομίσει λίγο πριν κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κάνει λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων:

Για την πρώτη καταγγέλλουσα ότι εκείνη ήταν «εμμονική», τον ενοχλούσε διαρκώς, ενώ σε δημόσια εκδήλωση (τελετή βάπτισης του παιδιού ενός συνεργάτη του) δεν δίστασε να δηλώσει, μπροστά στον γιο του, ότι είναι ερωτευμένη μαζί του, ότι τον αγαπάει.

«Εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση τόσο εμένα όσο και τη σύζυγό μου. Το 2008 και ενώ βρισκόμουν σε καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά μου και φιλική παρέα, η καταγγέλλουσα με καλούσε στο τηλέφωνο ακατάλληλες ώρες με επιμονή μέχρι να της απαντήσω, "θέλοντας απλώς να με ακούσει", όπως η ίδια έλεγε. Αυτό με έφερνε σε τρομερά άβολη θέση και επανειλημμένως είχα διαπληκτιστεί εξαιτίας αυτού με τη σύζυγό μου, ως το επιβεβαιώνει και η ίδια στην κατάθεσή της».

Για τη δεύτερη καταγγέλλουσα ότι είχε συναινετικές ερωτικές συνευρέσεις μαζί της αλλά στη συνέχεια η απογοήτευσή της μετατράπηκε σε μένος όταν τελικά δεν συνεργάστηκαν επαγγελματικά. «Μπορώ να πω ότι πραγματικά μου άρεσε σαν γυναίκα. Καθόμασταν και οι δύο στον καναπέ που υπήρχε μέσα στο καμαρίνι μου και με κάθε ευκαιρία με άγγιζε στα χέρια, στα μπράτσα, στο πόδι. Το δυναμικό και πολλά υποσχόμενο βλέμμα της με διαπερνούσε και όλως αίφνης με πλησίασε, ανέβηκε επάνω μου και άρχισε να με φιλάει. Είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν αντιστάθηκα, σε καμία περίπτωση, αντιθέτως ανταποκρίθηκα.»

Για την τρίτη καταγγέλλουσα ότι εκείνη του «ρίχτηκε». «Η πράξη της αυτή με ξάφνιασε ιδιαίτερα ευχάριστα και δεν τη σταμάτησα…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ