ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αίτηση εξαίρεσης της 35ης ανακρίτριας για μεροληψία κατέθεσε ο Κούγιας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αίτηση εξαίρεσης της 35ης ανακρίτριας για μεροληψία κατέθεσε ο Κούγιας
Μόλις εκδοθεί το βούλευμα για την αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας, τότε αναμένεται να συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αίτηση εξαίρεσης της 35ης ανακρίτριας για μεροληψία κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Το αίτημα θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν και ενδεχομένως ακόμη και αύριο να υπάρξει βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου που θα αποφαίνεται σχετικά επί της αίτησης εξαίρεσης. Μόλις εκδοθεί το βούλευμα τότε αναμένεται να συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους δυσεξήγητους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, Μαλένας και Ίριδας.

Εμπλοκή στην απολογία της για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Νωρίτερα, εμπλοκή στην απολογητική διαδικασία της Ρούλας Πισπιρίγκου σημειώθηκε ενώπιον της 35ης ανακρίτριας για τους δυσεξηγήτους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής της, Αλέξη Κούγια, ενδέχεται μάλιστα να προβεί σε νέα αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας.

«Έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Για αυτά που κατάθεσαν οι ιατροδικαστές καμία ερώτηση», δήλωσε ο κ. Κούγιας και συνέχισε:

«Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητα της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους. Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια πριν υπογράφει από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα αποδεικνύοντας της μεροληπτικότητα της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορούμενη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα για ένδειξης διαμαρτυρίας θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει» τόνισε ο κ. Κούγιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ