ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας: «Η ανακρίτρια ρωτούσε τι όνειρα βλέπει η Πισπιρίγκου»

Κούγιας: «Η ανακρίτρια ρωτούσε τι όνειρα βλέπει η Πισπιρίγκου»
Κατηγόρησε την ανακρίτρια μετέτρεψε την απολογία «σε συζήτηση για πρωινάδικο» ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Μύδρους κατά της 35ης ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπίριγκου.

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος χθες κατέθεσε μάλιστα αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας κατηγορώντας την για μεροληψία, μιλώντας το πρωί στον ANT1 έψεξε την ανακρίτρια, καθώς όπως είπε το περιεχόμενο των ερωτήσεων που υπέβαλε στην κατηγορουμένη παρέπεμπαν σε…. πρωινάδικο!

«Χθες, στην απολογία για τη Μαλένα και την Ίριδα, περιμέναμε να κληθεί η κατηγορούμενη σε τυπική κλήση και μετά να την αφήσει ελεύθερη. Όμως χθες, η ανακρίτρια τη ρωτούσε “Μπορείτε να μας πείτε τι όνειρα βλέπετε; Ποια σχέση είχατε; Έχετε περάσει καρκίνο στο παρελθόν; Έχετε πάει ποτέ σε ψυχολόγο;”. Τότε της είπα εγώ ότι “αντί να την καλέσετε για τυπική κλήση, εσείς συνεργάζεστε με την κ. Σπηλιοπούλου. Αντί να την ρωτήσετε ουσιαστικές ερωτήσεις, έχετε μεταβάλει την απολογία σε συζήτηση για πρωινάδικο, όταν ρωτάς τι όνειρα βλέπεις και πως τα εξηγείς”. Κάναμε αίτηση εξαίρεσης, αλλά είναι δεδομένο ότι θα απορριφθεί και αυτή, ουδέποτε έχει γίνει δεκτή αίτηση εξαίρεσης», είπε ο ποινικολόγος τονίζοντας ότι «πραγματικά η ανάκριση χθες ήταν μεσημεριανάδικο. Καλά είναι τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα για την τηλεθέαση, αλλά όχι για τη Δικαιοσύνη».

Ο κ. Κούγιας επανέλαβε τα περί δικαστικής πλάνης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όταν το καλοκαίρι διάβασα και τις τρεις δικογραφίες, είδα ότι δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί ότι η γυναίκα αυτή σκότωσε τα παιδιά της. Είναι μια υπόθεση που είναι μια δικαστική πλάνη τεράστια».

Αναφερόμενος στην υπόθεση, τόνισε ότι σε κάποιο σημείο της έρευνας, «ο Εισαγγελέας ο κ. Ελευθεριάνος ζήτησε από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών να αναθέσει σε δύο ιατροδικαστές να γνωμοδοτήσουν για όλες τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που είχαν γίνει για τα τρία παιδιά. Την εντολή, ενώ έπρεπε να την επιστρέψουν, καθώς θα ελεγχόταν συνάδελφος τους, όμως όρισαν τους εαυτούς τους ο κ. Καρακούκης και ο κ Καλόγρηας και πήγαν σε έναν παθολογοανατόμο που δεν είναι καν πραγματογνώμονας και δεν έχει δώσει όρκο. Έκαναν πλαστογραφία, αναφέροντας ότι έγινε η παθολογοανατομική εξέταση στο ΕΚΠΑ, ενώ ο ιατρός υπηρετεί στο ΚΑΤ».
Ερωτηθείς γιατί να έχει στηθεί όλη αυτή η «σκευωρία», ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως «ο λόγος είναι ιδιοτελής. Καρακούκης και Καλόγρηας είναι ανίκανοι ή ανήθικοι. Ο Ευτυχιάδης είπε εκ των υστέρων πως παραπλανήθηκε από τους κ. Καρακούκη και Καλόγρηα. Η Καθηγήτρια Τοξικολογίας η κ. Σπηλιοπούλου είναι ο εγκέφαλος όλης της ιστορίας, έχει προσωπικά θέματα με πολλούς, είχε πολύ στενή σχέση, πολύ στενή σχέση με τον Γρηγόρη Λέων και έφτιαξαν μια υπόθεση για να διαφημίσουν τους εαυτούς τους και ο κ. Λέων να γίνει πολιτικός».

Αναφερόμενος στη δίκη για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου εξέφρασε τη βεβαιότητα για την αθώωσή της , σημειώνοντας ότι «το δικαστήριο στηρίζεται στις αναφορές των επιστημόνων. Εάν, όμως πέσουμε σε δικαστήριο που θα λειτουργήσει όπως έχει λειτουργήσει έως τώρα η ανάκριση δεν έχουμε καμία τύχη. Δεν υπάρχει αθώος που έχει καταδικαστεί. Κανένας Κούγιας και κανένας καλύτερος δικηγόρος δεν βγάζει κανέναν ένοχο, αθώο. Εγώ δεν μπορώ να αθωώσω έναν άνθρωπο που δεν είναι αθώος. Εγώ δεν αθωώνω ανθρώπους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ