ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της 35ης ανακρίτριας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της 35ης ανακρίτριας
O συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για μεροληψία σε βάρος της κατηγορούμενης INTIME / Αρχείου

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας απέρριψε σήμερα Πέμπτη (12/01) την αίτηση εξαίρεσης της 35ης ανακρίτριας, που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος έκανε λόγο για μεροληψία σε βάρος της.

Κατόπιν αυτού η απολογία της 34χρονης κατηγορουμένης για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, Μαλένας και Ίριδας θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη το απόγευμα της Τετάρτης (11/01).

Υπενθυμίζεται ότιο Αλέξης Κούγιας, ερωτηθείς για την αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας είπε μεταξύ άλλων ότι «έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Για αυτά που κατάθεσαν οι ιατροδικαστές καμία ερώτηση», δήλωσε ο κ. Κούγιας και συνέχισε:

«Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητα της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους. Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια πριν υπογράφει από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα αποδεικνύοντας της μεροληπτικότητα της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορούμενη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα για ένδειξης διαμαρτυρίας θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει» τόνισε ο κ. Κούγιας.

«Υπάρχει πρόσωπο που κατευθύνει την ανάκριση»

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, προσερχόμενος προς τα δικαστήρια δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Προσερχόμεθα για να απολογηθούμε. Η απολογία σήμερα θα γίνει διότι όλα τα δικονομικά προβλήματα λύθηκαν και τα αιτήματά μας εν μέρει ικανοποιήθηκαν. Ελπίζουμε η κα ανακρίτρια να μην δείξει την ίδια μεροληπτική στάση που είχε δείξει προηγουμένως. Στην υπόθεση αυτή υποκρύπτεται ένα πρόσωπο το οποίο έχει κατευθύνει και την ανάκριση όσον αφορά την υπόθεση της Τζωτζίνας όσο και την υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας».

Και συνέχισε:

«Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία έγινε καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε από φαρμακοποιός και βρέθηκε με ειδικότητα στην ιατροδικαστική λόγω των προσωπικών της σχέσεων με καθηγητή. Προκαλώ τη συγκεκριμένη κυρία να επιτρέψει να αρθεί το τηλεφωνικό της απόρρητο για να φανεί πόσες φορές έχει μιλήσει με τους Καρακούκη - Καλογρηά και τον Λέων. Αυτό το απόρρητο θα αποδείκνυε το πως κατασκευάστηκαν οι κατηγορίες κατά της εντολέως μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ