ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπειρά ληστών που παρίσταναν αγοραστές και ενοικιαστές - Η λεία ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ

Εξαρθρώθηκε σπειρά ληστών που παρίσταναν αγοραστές και ενοικιαστές - Η λεία ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ
Στο σπίτι της γυναίκας, που φέρεται πως είχε σημαντικό ρόλο στην σπείρα, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε ηλεκτρική σκούπα περισσότερα από 20.000 ευρώ INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Σε μια σημαντική εξάρθρωση σπείρας έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. που κατάφερε να συλλάβει 16 μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες και είχαν βάλει αγγελίες για ενοικίαση ή πώληση ακινήτου. Οι δράστες αφού πρώτα εντόπιζαν μέσω αγγελιών τα θύματά τους, έμπαιναν στα σπίτια και όσο ο ένας από τους δύο απασχολούσε τον ιδιοκτήτη ο δεύτερος δρούσε «ανενόχλητος» και τον έκλεβε.

«Πιάσαμε την κουβέντα με την κοπέλα, διαβάσαμε το συμβόλαιο για το οικόπεδο και τότε χωρίς να το καταλάβω κάποιος άλλος μπήκε μέσα και πήγε στο δωμάτιο.

Τρεις – τέσσερις χιλιάδες ευρώ που ήταν κρυμμένα σε διάφορα σημεία εξαφανίστηκαν, όλα από την ντουλάπα κάτω και ένα κουτί με κειμήλια εξαφανίστηκαν. Όταν έφυγαν μπήκα στο δωμάτιο και έμεινα άναυδος. Σε όποιο σημείο είχα λεφτά είχαν εξαφανιστεί» λέει ο Τάσος Δημητράς, ένα από τα θύματά τους, στην ΕΡΤ.

Στο σπίτι της γυναίκας, που φέρεται πως είχε σημαντικό ρόλο στην σπείρα, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε ηλεκτρική σκούπα περισσότερα από 20.000 ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή.

Οι φράσεις που χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους

Τα μέλη του κυκλώματος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες φράσεις στις συνομιλίες τους με τα θύματα, με στόχο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, όπως, «Εγώ και η σύζυγος θα μείνουμε. Περιμένουμε παιδί» ή «Εγώ είμαι ασφαλιστής και η γυναίκα μου κομμώτρια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ