ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Ισόβια στη μάνα για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα - Μετέφεραν τα οστά σε εργαλειοθήκη

Κυψέλη: Ισόβια στη μάνα για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα - Μετέφεραν τα οστά σε εργαλειοθήκη
Η κατηγορούμενη οδηγείται στον εισαγγελέα τον περασμένο Φεβρουάριο INTIME

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η 30χρονη μητέρα για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 7χρονου γιού της Ανδρέα , τα οστά του οποίου περιέφερε μέσα σε εργαλειοθήκη ο πατριός του στην Κυψέλη.

Όπως είχε αποκαλυφθεί, η μητέρα και ο πατριός, είχαν θάψει τον μικρό Ανδρέα στην ταράτσα του οικήματος οπου διέμεναν στην Κυψέλη.

Ο τελευταίος, έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στις φυλακές της Κέρκυρας, ενώ η μητέρα του 7χρονου με απόφαση της δικαιοσύνης καταδικάστηκε σε ισόβια με τον εισαγγελέα της έδρας να κάνει λόγο για μια από πιο οδυνηρές υποθέσεις της καριέρας του.

Αν και ο εισαγγελέας ζήτησε να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών στην αγόρευσή του αναφέρθηκε στα όσα φρικώδη βίωσε ο μικρός Ανδρέας στα χέρια του πατρίου του με τη γυναίκα που το έφερε στον κόσμο να αδιαφορεί πλήρως.

«Είναι σκληρό να προσπαθήσει κάποιος να μπει στη θέση ενός 7χρονου, που εχει καταδικαστεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον που το κακοποιεί συστηματικά και αδιαφορεί η γυναίκα που το έφερε στον κόσμο. Μια απίστευτη αδιαφορία. Επικαλείται ότι φοβόταν, ότι έπαιρνε ναρκωτικά που δεν αποδεικνύεται. Έχει μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της.

Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπλέκει με τους λάθους ανθρώπους. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βιαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις. Αυτή όμως έχει μια ψυχρότητα και μια έλλειψη συναίσθησης του ρόλου της ως μάνα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν ήταν αυτή βίαιη, πως γίνεται να μην εχει τη στοιχειώδη αντίδραση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του του και προσέθεσε:

«Η κατηγορουμενη επί τρεις μέρες βλέπει το παιδί να δέχεται μια απάνθρωπη τιμωρία. Ξέροντας ότι δεν έχει φάει και ότι του έχει κλείσει το στόμα ο σύντροφός της και δεν κάνει τίποτα. Όταν έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο και το παιδί έπεσε, ο σύντροφος της έδωσε εντολή να φύγει και θα το τακτοποιήσει. Τι θα τακτοποιησει; Αν δεν το ήξερε, θα είχε αγανακτήσει και θα είχε πάει κατευθείαν στην αστυνομία» σημείωσε ο εισαγγελέας και ζήτησε την ενοχή της.

Νωρίτερα, στην απολογία της η 30χρονη, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του παιδιού της και περιέγραψε τα δύσκολα παιδικά της χρόνια. Από τη μια με μητέρα αλκοολική και από την άλλη η ίδια να μένει έγκυος σε μικρή ηλικία κι ενω βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση. «Εγώ είχα πρόβλημα με βιντεοπαιχνιδια στο κομπιούτερ και καθόμουνα στο κομπιούτερ. Του έλεγα να σταματήσει να χτυπάει τον Αντρέα.

Ένας φίλος του όμως του έδινε συμβουλές να τον χτυπάει με ζώνη. Εγώ έλεγα πως δεν είναι σωστό. Δεν έβαζα τιμωρίες τα παιδιά μου, τα αγαπώ και θα τα αγαπώ για πάντα. Χτυπούσε τα παιδάκια και τα έβαζε τιμωρία. Εγώ δεν έδινα σημασία γιατί φορούσα ακουστικά. Μιλούσα στο τσατ έπαιζα παιχνίδια δεν άκουγα και όλα γίνονταν πίσω μου. Κάποια στιγμή άκουσα ένα γδουπο και πήγα να δω τι γίνεται.

Έτρεξε πίσω μου και έλεγε πάρε τη μικρή και φύγε. Θα σε σκοτώσω και σένα και τη μικρή. Θα πω στην Αστυνομία ότι εσύ το έκανες. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Οταν γύρισα, ο Μάριος μου είπε ότι έθαψε το παιδί στην ταράτσα. Είναι η καλύτερη λύση, είπε, και μη μιλήσεις γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο. Μου έδειξε που έθαψε το παιδί» είπε μεταξύ άλλων η κατηγορουμένη υποστηρίζοντας ότι «δεν έβαλε χέρι στο σκότωμα του παιδιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ