ΕΛΛΑΔΑ

Άλκης Καμπανός: Ξεκινάει την Τετάρτη η δίκη για τη δολοφονία του

Άλκης Καμπανός: Ξεκινάει την Τετάρτη η δίκη για τη δολοφονία του
Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει ήδη η αστυνομία για την διαδικασία, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει αρκετούς μήνες intime

Ξεκινάει την Τετάρτη (18/1) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού ως αποτέλεσμα οπαδικής επίθεσης στην περιοχή Χαριλάου, που σόκαρε το πανελλήνιο.

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει ήδη η αστυνομία για την διαδικασία, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Οι δώδεκα οπαδοί θα οδηγηθούν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Άλκη καθώς και τον τραυματισμό δύο φίλων του.

Η δίκη πρόκειται να διεξαχθεί στην κεντρική αίθουσα των δικαστηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δώδεκα κατηγορούμενοι και περισσότεροι από 20 συνήγοροι υπεράσπισης θα βρεθούν στο δικαστήριο, ενώ οι μάρτυρες κατηγορίας είναι 26 και οι μάρτυρες υπεράσπισης τουλάχιστον 15. Τα αναγνωστέα έγγραφα ανέρχονται σε 180 με τα 40 να αφορούν οπτικοακουστικό υλικό.

Η κατάθεση που θεωρείται η πλέον κρίσιμη, όπως αναφέρει η ΕΡΤ είναι εκείνη της ιατροδικαστή, η οποία εξέδωσε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο ο θάνατος του Άλκη προήλθε από συνδυασμό τραυμάτων από μαχαίρια στα πόδια και χτυπήματα στο κεφάλι.

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 18/1 αναμένεται να είναι κλειστή η οδός 26ης Οκτωβρίου μπροστά στα δικαστήρια, ενώ η αίθουσα φυλάσσεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ